Kensington naar Sziget 2022

2235
Kensington © Rahi Rezvani 2019
Photo: Rahi Rezvani

Sziget 2022 maakt de komst van Kensington wereldkundig. De organisatie van het Hongaarse festival kwam zojuist met dit nieuws naar buiten tijdens Sziget Inside Out.

Joepie, een nieuwe naam voor Sziget 2022: Kensington. Dit nieuws kwam tijdens de livestream, genaamd Sziget Inside Out. De heren voegen zich toe aan een rijk gevuld affiche. Zo zijn onder ander Arctic Monkeys, Dus Lipa en Stromae komende zomer van de partij in Hongarije.

Tickets

Eerder gekochte tickets, van 2020 en 2021 blijven geldig voor komende editie. Daarnaast kun je ook al kaarten kopen voor de Sziget Express. Ben je nog aan het twijfelen of je wel met die trein op pad gaat? Wij somden zes reden op waarom je toch mee zou gaan met de Expres trein. Benieuwd hoe het er aan toe gaat? Lees dan snel ons dagboek vanop de Sziget Express.

Kensington

Kensington
Photo: Rahi Rezvani

Kensington heeft het maar druk met alle optredens. In 2017 stond de Utrechtse band op onder andere Pinkpop, Concert At Sea, Paaspop en Sziget. Het viertal hield het echter niet bij festivals: Kensington wist ook maar liefst 5(!) keer de Ziggo Dome uit te verkopen. Het succes kwam niet onverwachts. In 2016 tourde de band ook al langs diverse grote festivals (Rock Werchter, Sziget) en stond deze zowel in 2015 (2 keer) als 2016 (3 keer) in een uitverkochte Ziggo Dome. Kensington won in 2017 nog de felbegeerde Popprijs, die jaarlijks tijdens Eurosonic Noorderslag wordt uitgereikt.

In 2021 ging Kensington opnieuw de hort op. Met de nieuwe plaat Time op zak was de Nederlandse rockformatie onder meer te vinden op Bospop en Pinkpop. Door het coronavirus ging dit niet feestje niet door.

Sziget 2022

sziget
Poto: Sandor Csudai (Sziget)

Sziget is een van de grootste festivals van Europa en vindt dit jaar voor de 28ste keer plaats. Het festival trekt een publiek uit heel Europa en draait niet enkel om muzikale toppers, zoals Dua Lipa, Stromae en Arctic Monkeys. Het festival voelt aan als één groot pretpark, maar dan zonder achtbanen en met een circus, bordspellen en Koreaanse acrobatiek.

  • Locatie: Óbudai-eiland, Boedapest, Hongarije
  • Datum: 10 t/m 15 augustus 2022
  • Tickets:  De tickets zijn in de verkoop en kosten €290,-. Gekochte tickets van 2020 of 2021 blijven geldig voor de komende editie.
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.
Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)