Stem op de Festivalacts Top 100 der Lage Landen!

Elk jaar sluit Festileaks het festivalseizoen af met de Festivalacts Top 100: de lijst waarin de beste acts van de afgelopen zomer furore maken. Het afgelopen jaar viel er echter weer bar weinig te festivallen. We trakteren jullie daarom op een speciale editie: de Festivalacts Top 100 der Lage Landen. Hierin gaan we op zoek naar de beste festivalacts uit Nederland en België.

2020 en 2021 waren magere jaren voor festivals. Vorig jaar breidden we ter compensatie de verkiezing flink uit en konden we stemmen op de beste festivalact aller tijden. Het regende namen van giganten als Muse, Pearl Jam en Radiohead. Dit jaar pakken we het anders aan: we blijven dichter bij huis en gaan op zoek naar de beste acts van eigen bodem. Nederland en België barsten namelijk van de schitterende acts, die zeker een eigen plekje in de spotlights verdienen.

Stemmen op de FAT100 kan van maandag 24 januari tot en met donderdag 3 februari. Je stemt op minimaal 3 en maximaal 10 artiesten, waarbij iedere stem even zwaar telt. Tijdens de stemperiode laten we verschillende lijstduwers aan het woord over hun favorieten. Zo hopen we je te inspireren en je te helpen de beste keus te maken.

De stembussen zijn geopend, dus haal je Concert Archives en je dagboek er maar bij. Zo kan je een heerlijke duik nemen in je favoriete festivalherinneringen. Welke act speelt het altijd klaar om een verbijsterende show neer te zetten? Bij welke artiest plant jij je tent alvast in het voorvak? We zoeken dé Nederlandse of Belgische act die jouw festivaldag helemaal kan maken. De grote winnaar van de Festivalacts Top 100 der Lage Landen wordt op vrijdag 4 februari bekendgemaakt.

Normaal organiseert Festileaks jaarlijks de competitie Festivalacts Top 100: de lijst met de beste festivalacts van de afgelopen zomer. Omdat er afgelopen jaar zo weinig te festivallen viel, trakteren we op een speciale editie van de FAT 100. Om artiesten van eigen bodem in de spotlights te zetten, gaan we op zoek naar de beste Festivalacts der Lage Landen.

De stemperiode loopt van maandag 24 januari tot en met donderdag 3 februari. De grote winnaar wordt op vrijdag 4 februari bekendgemaakt.

Eerdere winnaars van de FAT100 zijn Arcade Fire (2014), Muse (2015), De Staat (2016), Radiohead (2017), Pearl Jam (2018), The National (2019) en Muse (2020).