De Staat, Pip Blom en meer naar Dauwpop 2022

Photo: Alexander Popelier

Huppakee, er zijn weer nieuwe namen voor Dauwpop 2022. Zo maakt de organisatie de komst van onder meer De Staat en Pip Blom wereldkundig.

Naast bovenstaande acts voegen ook onder andere Sports Team en Meskerem Mees zich toe aan de line-up. Het lijstje met de 15 kersverse acts vind je hieronder. Eerder waren onder meer Editors, Balthazar en Eefje De Visser toegevoegd aan het affiche. Daarnaast zijn de donderdagtickets volledig uitverkocht. Voor vrijdag kun je nog steeds een kaartje kopen.

Wist je trouwens dat De Staat afgelopen zomer werd verkozen tot Beste Festivalact der Lage Landen? Genoeg reden dus om ze een keer live aan het werk te zien.

 • De Staat
 • DI-RECT
 • Fokke Simons
 • CLOUDSURFER
 • Beachdo
 • POM
 • Prins S. en De Geit
 • Sports Team
 • Pip Blom
 • Meskerem Mees
 • Outsiders
 • Gotu Jim
 • Pist Idiots
 • Tramhaus
 • Swingo Bingo Legends

De Staat

De Staat - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De Nijmeegse rockband De Staat bestaat sinds 2007. Het eerste album zag in 2009 het levenslicht en sindsdien timmeren Torre Florim en zijn mannen stevig aan de weg. Je kunt de band kennen van hits als ‘Peptalk’, ‘Witch Doctor’ en het meer recente ‘KITTY KITTY’.

Op 18 januari 2019 is het vijfde studioalbum Bubble Gum uitgekomen. Ter ere van deze plaat maakte De Staat in die zomer weer een rondje langs de festivalvelden. Zo was de band headliner op Lowlands. Komende zomer zijn de heren te zien op onder andere Dauwpop, Pinkpop op Bruis Festival.

Wist je trouwens dat de band afgelopen zomer werden verkozen tot Beste Festivalact der Lage Landen. Genoeg reden dus om de heren eens een keertje live aan het werk te zien.

Dauwpop 2022

Dauwpop 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Dansen in boerenschuren, gitaren beuken in een drive-in bioscoop en zweten in een dampende feestkroeg: je doet het allemaal op Dauwpop. Dit verrassende festival sleept naast de randactiviteiten knallers van acts binnen. Bands zoals Nothing But Thieves, De Staat en Kraantje Pappie stonden al eerder op de planken. Komend jaar kun je genieten van onder meer Balthazar, Eefje De Visser, Editors en De Staat.

 • Locatie: Hellendoorn, Overijssel
 • Data: 26 en 27 mei 2022
 • Tickets: verkrijgbaar vanaf €45,-
 • Voor meer informatie bezoek je de officiële festivalwebsite.
Dauwpop Logo

Dauwpop 2022

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 26-27 mei 2022
Line-up
Di-rect
De Staat
Editors
Di-rect, De Staat, Editors +71 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.