Graspop 2022 kondigt Scorpions aan als vervangende headliner

Scorpions
Photo: Jovan Nenadic

Een nieuwe toevoeging aan het affiche van Graspop 2022. De Duitse hardrockband Scorpions vervangt Avenged Sevenfold op de vrijdag van het festival.

Er is hard gezocht naar een vervangende headliner na de afzegging van Avenged Sevenfold. Gisteren maakte de organisatie van GMM 2022 bekend dat Scorpions de nieuwe headliner wordt. Daarmee wordt de band de afsluiter van de vrijdag van het festival.

Voor de vrijdag van GMM 2022 zijn nog dagtickets beschikbaar. De andere dagtickets en weekendtickets zijn compleet uitverkocht.

Meer nieuwe namen Graspop 2022

Naast het nieuws over de nieuwe headliner kondigt het festival ook nog veertien andere nieuwe namen aan. Onder andere Enthroned, Killthelogo en Counterparts zijn toegevoegd aan het affiche. Met deze aankondiging is de line-up van Graspop Metal Meeting 2022 zo goed als compleet. Zie hieronder de complete lijst met nieuwe namen:

 • Scorpions
 • Enthroned
 • Killthelogo
 • Strains
 • The Cure Of Millhaven
 • Toxic Shock
 • Celeste
 • Counterparts
 • Dana Dentata
 • Destruction
 • Dirty Honey
 • Eisbrecher
 • Rival Sons
 • Smash Into Pieces
 • Walls Of Jericho

Annuleringen GMM 2022

Helaas is er ook minder goed nieuws, Joyous Wolf, Killswitch Engage, L7, Monster Magnet en Obituary moeten helaas hun komst naar de 25e editie van GMM annuleren.

Dit jaar zijn er veel verschuivingen geweest in de line-up van het festival. Onder andere Aerosmith, Of Mice & Men en Faith No More moesten hun optreden in Dessel annuleren. Voor al deze afzeggingen zijn gelukkig wel vervangers gevonden.

Scorpions

Scorpions is een metalband uit Hanover, Duitsland, die vooral populair en bekend werd in de Benelux en met name in Nederland dankzij de hit ‘Still Loving You’. De groep scoorde meerdere hits zoals ‘Send Me An Angel’ en ‘Wind of Change’. De afgelopen jaren stond de legendarische band onder andere op Graspop en Lokerse Feesten in 2019. In 2022 vinden we de band als headliner op Graspop Metal Meeting.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2022

Locatie
België
Dessel, België
Datum 16-19 juni 2022
Line-up
Sabaton
Within Temptation
Korn
Tickets Niet meer beschikbaar.