Machine Head en Scorpions zijn de zondagheadliners van Graspop 2024

Graspop post zojuist per ongeluk alvast op de Engelstalige Graspop site dat Machine Head en Scorpions de zondag van het festival afsluiten. Eerder werden TOOL, Judas Priest, Five Finger Death Punch, Bring Me The Horizon en Avenged Sevenfold gepresenteerd zijn als headliners.

Update: drie uur na het ongelukje heeft Graspop de headliners Machine Head en Scorpions officieel bevestigd.

Vorige week kondigde Graspop Metal Meeting 2024 met TOOL een klepper van jewelste aan. Woensdag werd de line-up verder aangevuld met Judas Priest en Five Finger Death Punch. Vrijdag volgden Bring Me the Horizon en Avenged Sevenfold. Nu laat de organisatie per ongeluk alvast weten dat we Machine Head en Scorpions de hoofdpodia op zondag af kunnen zien sluiten. Machine Head speelde vorig jaar nog op Graspop, Scorpions speelde voor het laatst in 2022 in Dessel.

Screenshot van https://www.graspop.be/en/news/headliners-for-sunday-23-june-2024 voordat deze offline werd gehaald

En weer offline

Kort na 10:00 stond de webpagina al online op de Engelstalige Graspop site. Daarnaast heeft Machine Head de komst naar Graspop 2024 op de eigen Facebook pagina al bevestigd. Inmiddels staat de aankondiging op de officiële Graspop site weer offline.

Na de eerste boekingen kan wel gesteld worden dat de organisatie goed op weg is om weer een line-up van formaat op te stellen. Met een kaartverkoop die zaterdag 25 november van start gaat, is bovendien de verwachting dat de volgende aankondigingen niet lang meer op zich laten wachten.

Machine Head

De boeking van Machine Head is een opvallende. In interviews gaf de band eerder aan de voorkeur te geven aan headline zaalshows. Toch werden de heren afgelopen editie nog last-minute geboekt als vervanger van naar verwachting Avenged Sevenfold. De Amerikanen speelden een geweldige set, en zullen het ook zelf goed bevallen zijn. Zowel de band als de bezoekers mogen nu uitkijken naar een doorkomst op herhaling. Zie hierboven beelden van de set waarmee ze de vrijdag in stijl afsloten.

Graspop Metal Meeting 2024

Naast de eerste officiële namen, zijn er – voor wie het gemist heeft – goed onderbouwde geruchten over een doorkomst van Bury Tomorrow en Rotting Christ. Wie zich hierbij voegen is nog even de vraag, de sterkste geruchten hebben wij gebundeld in dit artikel.

Denk jij tóch meer te weten? Of ben je gewoon benieuwd naar de informatie van andere liefhebbers? Neem dan eens een kijkje op het Festileaks forum. In het GMM 2024-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? Neem dan een kijkje in onze Festifans WhatsApp-community.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen