Lowlands
Uitverkocht
19-21 augustus 2022
Nederland
Biddinghuizen, Nederland

Oekraïense act Go_A naar Lowlands 2022

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands 2022 maakt de komst van de Oekraïense band Go_A bekend. De band, die vijfde werd op het Eurovisiesongfestival, krijgt door de situatie in hun thuisland een aparte aankondiging. Lowlands laat net als andere festivals weten solidair te zijn met Oekraïne.

Deze keer geen grote worp met namen zoals we dat gewend zijn van Lowlands. Een losse aankondiging voor de band uit het door Rusland getroffen land Oekraïne. De elektro-folk band hoeft niet bang te zijn dat ze enkel om die reden geboekt te zijn. “We stellen je graag voor aan Go_A, die we overigens al ruim voor de eerste explosies in Kyiv geboekt hadden”, zo laat de organisatie van Lowlands weten. Het volledige statement van Lowlands is hieronder te lezen.

Hulp voor Oekraïne

Meerdere festivals waaronder Pinkpop, Rock Werchter en Lowlands hebben op hun socials aandacht besteed aan de situatie in Oekraïne. Ze vragen daarin om de wapens neer te leggen voor de vrede van Europa en volgende generaties. Het gezamenlijke statement van Europese Festival Vereniging Yourope is hieronder te zien.

Wil je zelf ook graag helpen maar weet je niet precies hoe? Wij hebben hier voor je op een rijtje gezet hoe je zelf ook een steentje kan bijdragen.

Lowlands 2022

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

A Campingflight to Lowlands Paradise of kortweg Lowlands is een driedaags muziekfestival dat sinds 1993 jaarlijks in Biddinghuizen (Flevoland) gehouden wordt. Naast muziek is er nog een heel wat andere dingen te beleven. Zo kun je je verdiepen in literatuur, film, cabaret, ballet, theater en strip. Keuze genoeg dus. Afgelopen twee edities gingen niet door, door de coronapandemie. Tijdens de komende editie staan onder andere Arctic Monkeys, Stromae en The Opposites op het programma. Tickets voor Lowlands 2022 zijn niet meer beschikbaar. Het festival verkocht binnen 2 minuten uit.

  • Locatie: Biddinghuizen, Nederland
  • Datum: 19, 20 en 21 augustus 2022
  • Tickets: UITVERKOCHT
  • Meer informatie vindt je terug op de site van het festival.
Lowlands Logo

Lowlands 2022

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2022
Line-up
Arctic Monkeys
The Opposites
Stromae
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.