De 7 must-see’s op Down The Rabbit Hole 2022

Foto: Debbie Spaan / Festileaks

De tas is ingepakt, de reisplannen zijn gemaakt. Nog maar heel even te gaan, voordat je na drie lange jaren weer het konijnenhol mag inspringen. DTRH 2022 staat voor de deur en het belooft weer een groot feest te worden. Het programma is uitgebreid en divers en daarom tippen we je graag 8 must-see’s op Down The Rabbit Hole!

Een ding is zeker, met het blokkenschema van Down The Rabbit Hole 2022 is er geen tijd om te niksnutten. Wakker worden doen we samen op het festivalterrein met bijvoorbeeld dagelijks de ‘Morning Rave’ (11.00-12.00, REX) of yoga bij de Tramontana (11.00 – 12.00). Vervolgens kun je opwarmen tijdens een van de drie verschillende dagelijkse masterclasses in The Bizarre om je vervolgens dansend in het verdere programma te storten. Hieronder geven we je graag 7 DTRH tips.

must-see's op Down
Photo credit: Holly Whitaker

1. Squid

Squid is een bizarre vorm van energie die je door je festivalweekend zal helpen. Laat je om de oren slaan met de verhalen en beats van de band. “I fall asleep at the sound of a gun” is een zin uit ‘The Cleaner’ dat de lading goed dekt. Gelukkig kan Judge zijn stem soms sparen, wanneer zijn bandgenoten de zang even voor hun rekening nemen. De combinatie van strakke riffs á la Foals en de aparte klankcombinaties die Black Country, New Road niet vreemd zijn, belooft van Squid een must-see live ervaring te maken.

Vrijdag 1 juli’, 00.00 – 01.00, Fuzzy Lop

2. Festileaks Community Meet-up

Festileaks is een platform dat drijft op een levendige community, zowel voor als achter de schermen. Na ruim 2 jaar opgesloten, kunnen we niet wachten jullie weer te zien. Daarom organiseren we weer een Festileaks Meet-up, en wel aanstaande zaterdag op Down The Rabbit Hole!

Of je nou een actieve forum bijdrager bent, af en toe onze stories bekijkt of benieuwd bent welke koppies nou elke dag al die artikelen schrijven. Iedereen die Festileaks een warm hart toedraagt is meer dan welkom bij de meet-up! Natuurlijk zorgen wij ook voor wat lekkers te drinken. Daarom spreken we af op Fuze Tea Island, vol heerlijke versnaperingen.

Zaterdag 2 juli, 15.00, Fuze Tea Island

must-see's op Down

3. Little Simz

Little Simz zou eigenlijk vorig jaar al op Down The Rabbit Hole staan, maar we weten allemaal dat dat helaas niet doorging. 2022 biedt gelukkig nieuwe kansen voor de Britse alleskunner: ze schrijft, acteert, zingt, rapt. En heeft met Sometimes I Might Be Introvert volgens critici het beste album van 2021 gemaakt.

Zaterdag 2 juli, 20.30 – 21.30, Tedddy Widder

4. The Smile

Onder aanvoering van Thom Yorke staat zijn nieuwe project The Smile tijdens het geliefde sunsetslot op het hoofdpodium. Dat het muzikaal in orde is is natuurlijk een gegeven met een band bestaande uit Radiohead– en Sons of Kemet-leden. The Smile heeft pas net één album uit: A Light For Attracting Attention, maar bewees vorige weekend tijdens TW Classic het hoofdpodium prima aan te kunnen,

Zaterdag 2 juli, 21.15 – 22.30, Hotot

Photo: Flavien Prioreau

5. Moderat

De Duitse groep Moderat staat al sinds het begin van dit millenium aan de wieg van de indiedance en -elektro. Gevormd uit leden van zowel Apparat als Modeselektor zorgt het trio altijd voor een geweldige live ervaring. De muziek schakelt van relatief ruige techno naar gevoelige elektronische lagen. Daar past de zijden stem van Sascha Ring (Apparat) heel goed bij.

Zaterdag 2 juli, 22.15 – 23.30, Teddy Widder

6. Gorillaz

Na vier lange jaren wachten is het weer tijd om onze favoriete primaten te verwelkomen op de Nederlandse festivalweides, Op zaterdag zal Gorillaz het op een knallen zetten en iedereen met een Feel Good gevoel de nacht insturen. Tijdens het optreden zal je worden meegenomen op een muzikale reis langs hip-hop, alternative rock en electropop. En dan over de visuals nog niet eens te beginnen! Bij elke nummer wordt er een nieuw stuk van de oneindige wereld getoond, waar de fictieve band in leeft. Een wereld waar je je als publiek voor een kleine twee uur in mag wanen.

Zaterdag 2 juli, 23.15 – 01.00, Hotot

must-see's op Down
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

7. The War On Drugs

In 2015 was Down The Rabbit Hole het eerste festival ooit waar de The War On Drugs een headliners positie veroverde. Zeven jaar later is de groep weer terug en hopen we op wederom een meeslepende set terwijl de zon ondergaat. Meezingen en -deinen op ‘Red Eyes’ of ‘Thinking Of A Place’. Zullen we samen wegdromen?

Zondag 3 juli, 21.30 – 23.00, Hotot

Mis niks van DTRH22

Festileaks doet uitgebreid verslag van Down The Rabbit Hole 2022. De hele week warmen we je op voor het festival in Beuningen met voorbeschouwingen. Tijdens het weekend lees je reviews van de grootste acts. Ook delen we de hoogtepunten per dag en brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen vanaf het terrein. Achteraf kun je weer stemmen op het Festivalrapport, maken we de Top 25 volgens het publiek bekend en luister je een speciale episode van De Festivalpodcast.

Wat vind jij van Down The Rabbit Hole 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Down The Rabbit Hole 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore
Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2022

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 1-3 juli 2022
Line-up
Erykah Badu
The Smile
Gorillaz
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.