Pinkpop
Tickets
17-19 juni 2022
Nederland
Landgraaf, Nederland

Kijken: Rondleiding over het sterk vernieuwde Pinkpop-terrein

Pinkpop 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Pinkpop 2022 is in volle gang. Trouwe bezoekers merkten al snel op dat er dit jaar veel veranderd is op het festivalterrein. Voor het gemak geven twee leden van het Pinkpop-team je daarom een rondleiding langs alle vernieuwingen in een video.

Niet één, maar drie jaar. Zo veel tijd had de organisatie van Pinkpop deze keer om terug naar de tekentafel te gaan voordat de volgende editie zou losbarsten. En dat is te zien: zelden veranderde er zó veel aan het terrein tussen twee edities.

Met de tijd mee gaan

Maar dit heeft stiekem een nog grotere reden: het vertrek van Jan Smeets. In 2020 kondigde Mr. Pinkpop zijn officiële abdicatie als festivaldirecteur aan. Zijn opvolgers lieten er vervolgens geen gras over groeien. Als oprichter van het festival was Smeets zelf conservatiever over aanpassingen, maar er moet ook met de tijd mee worden gegaan, leggen de zijn opvolgers uit.

Pinkpop is het oudste festival ter wereld. Het is al tijd voor de 51ste editie. De komende vijftig jaar willen we er ook nog staan, en daarom moeten we met onze tijd mee. Daar zijn deze veranderingen bij nodig, ook al weten we dat Jan dit soort dingen minder nodig vond.

Sierk Janssen, productie en veiligheid

Hiermee verwijst Janssen onder andere naar het skydeck, waar je als VIP extra goed zicht over de weide hebt. Verder komen ook de nieuwe silent disco, de Tent Stage en de extra schaduwplekken aan bod (een goede toevoeging gezien de weersverwachting). Benieuwd naar ons oordeel over het vernieuwde terrein? Dat lees je hier.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.