Voorbeschouwing: Red Hot Chili Peppers op Rock Werchter 2022

Red_Hot_Chili_Peppers_2022
Photo Credits: Clara Balzary / Warner Records Press

Red Hot Chili Peppers sluiten dit jaar Rock Werchter 2022 af. Het wordt hun eerste show in België sinds 2016. Sindsdien is er veel gebeurd omtrent de Amerikaanse rockgroep. Reden genoeg om extra enthousiast te zijn voor hun optreden op de zondag!

Het is één van de weinige festivalshows van de Red Hot Chili Peppers dit jaar: Rock Werchter 2022. Anthony Kiedis en zijn band zouden eigenlijk op Pinkpop 2021 spelen, maar dat werd verplaatst naar het Goffertpark in Nijmegen afgelopen maand. Het Werchterse publiek heeft geluk en kan rekenen op een energieke festivalafsluiter.

Dat de band garant staat voor een feest der herkenning bewijst het feit dat jullie het meest uitkijken naar een optreden van de grootheden van de alternatieve rock. Om de volgende redenen is dat volgens ons volledig terecht.

Red_Hot_Chili_Peppers_2022
Photo Credits: Pavel Suslov / Warner Records Press

Terugkeer John Frusciante

De laatste tijd is er veel te doen geweest rond de Peppers. Nouja, laatste tijd, het is inmiddels al bijna drie jaar bekend maar daardoor niet minder spannend. Gitarist John Frusciante maakt namelijk weer onderdeel uit van het kwartet uit Californië.

Het is de derde keer dat ‘Freaky Frusciante‘ lid is van de band. Van 1992-1998 en 2009-2019 maakte de gitarist geen onderdeel uit van de Red Hot Chili Peppers. Frusciante is met zijn herkenbare sound mede verantwoordelijk voor veel van de grootste hits waaronder ‘Under the Bridge’ en ‘Californication’.

Red_Hot_Chili_Peppers_Black_Summer
Photo Credits: Clara Balzary / Warner Records Press

Nieuwe muziek

Alsof de terugkeer van John Frusciante nog niet genoeg is, heeft hij ook meegewerkt aan een nieuw album. In april 2022 kwam het twaalfde studioalbum van de groep uit. Unlimited Love is een verwijzing van de liefde die de bandleden voor elkaar en hun muziek voelen.

De eerste single ‘Black Summer’ klonk al als vintage Red Hot Chili Peppers. Het nummer met gitaarspel dat geschreven had kunnen zijn door Jimi Hendrix heeft alles in zich om een festivalweide los te krijgen.

red hot chili peppers
Photo: Don Crusio / Festileaks

Alleen maar hits

Het leuke aan de muziek van de Red Hot Chili Peppers is dat iedereen wel een aantal nummers kent. Songs zoals ‘Snow (Hey Oh)’, ‘Scar Tissue’ en ‘Dark Nescessities’ komen nog steeds vaak voorbij op de radio. Het gevoel ‘hé die ken ik ook, is dat van hun?’ bekruipt je dan ook meerdere keren per optreden.

Dat je alle hits te horen krijgt is dan weer geen gegeven. Red Hot Chili Peppers wisselt al sinds jaar en dag hun setlist af per optreden. Er bestaat een kans dat je bekende hits als ‘Under The Bridge’ of ‘Otherside’ niet te horen krijgt. Gelukkig heeft de groep in bijna 40 jaar tijd genoeg werk uitgebracht om dat gat op te vullen met weer een andere kneiter van een hit.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Ruben Bodelier

Aankomend Masterstudent Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Beach House naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Interpol.

Meer van Ruben