Advertisement

Naar deze festivalacts kijken jullie het meest uit in 2020

Photo: Steve Keros

Nu de festivals in het eerste deel van het festivalseizoen hun line-up aan het vullen zijn, vroegen wij jullie naar welke festivalacts jullie het meest uitkijken. De stemmen stroomden binnen en nu zijn de stemmen geteld. Naar deze artiesten kijken jullie het meest uit komende zomer!

Mei, juni en juli zijn weer goed gevuld met de grootste festivalacts. Van een exclusief optreden van Taylor Swift op Werchter Boutique tot graag geziene gast Pearl Jam op Rock Werchter. Van de grote verrassing Post Malone op Pinkpop tot Aerosmith op Graspop en Glastonbury. Maar waar kijken jullie het meeste naar uit? De nummer één is duidelijk! Dit is de top 10:

10. Faith No More
9. Thom Yorke
8. Aerosmith
7. The National
6. Twenty One Pilots
5. Volbeat
4. System of Down

3. Pearl Jam

Pearl Jam houdt wel van een beetje mysterie zo vlak voor een aankondiging. Het begon in oktober met de nodige hints en pakweg een maand later presenteerde de band een optreden in de Ziggo Dome en op Rock Werchter. Deze week werd duidelijk dat Pearl Jam een nieuw album uitbrengt: Gigaton. Dat de heren uit Seattle graag geziene gasten zijn in de Benelux is wel duidelijk. Zo stond de band twee jaar geleden nog twee keer in de Ziggo Dome, waren ze te zien op Pinkpop en speelden ze Rock Werchter plat. Maar dat is blijkbaar nog lang niet genoeg en de mannen staan daarom op de derde plek.

2. Guns N’ Roses

Guns N' Roses

De gitaren zijn populair, dat is wel duidelijk. Want op de tweede plek van de festivalacts waar men naar uitkijkt staan namelijk de rockgiganten van Guns N’ Roses! De mannen uit L.A. zijn in 2020 voor de eerste keer op de Limburgse festivalweide van Pinkpop te bewonderen. De groep rond Axl Rose en Slash, die hun ruzie hebben bijgelegd, verzorgde de afgelopen jaren optredens in het Nijmeegse Goffertpark en op Graspop, maar Pinkpop werd telkens overgeslagen. Maar op de 51e jaargang van het festival is het dan eindelijk raak. Met hits als ‘November Rain’, ‘Sweet Child O’ Mine’, ‘Paradise City’, en ‘Welcome to the Jungle’ belooft het een onvergetelijk feest te worden.

1. Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers

Met gitarist John Frusciante terug in de band en een nieuw album op komst, gaan ‘de Peppers’ weer de festivalweides bestormen. De verwachtingen zijn blijkbaar hoog, want de groep kwam als overduidelijke winnaar uit de poll. Pinkpop heeft de eer om de heren te ontvangen. De band was in 2016 voor het laatst te bewonderen op Nederlandse bodem. Toen stond Pinkpop ook op het tourschema en de Ziggo Dome werd plat gespeeld, ook Rock Werchter en Reading/Leeds konden op een knallend optreden rekenen. Met tot nu toe een achttal festivals op de planning lijkt Red Hot Chili Peppers een drukke zomer te krijgen, maar je hoort ons niet klagen.

Festileaks 50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner best tracks, specials en natuurlijk de ‘Festileaks 50’. In deze playlist trakteren we je tweewekelijks op nieuwe releases van zowel grote als kleine festivalacts.