P!nk is de eerste headliner voor Pinkpop 2023

P!NK 2022

P!nk staat komende zomer op 16 juni als headliner op Pinkpop 2023. Daarmee is de eerste afsluiter van een dag van het Limburgse festival bekend. Vlak nadat onderstaand tourschema op haar socials verscheen, volgde de bevestiging van Pinkpop zelf.

Het is dan eindelijk zo ver, het lange wachten is voorbij. Drie en een halve maand nadat Imagine Dragons Pinkpop 2022 afsloot, is de eerste headliner voor Pinkpop 2023 bekend. Op vrijdag 16 juni zien we P!nk weer op karakteristieke wijze door de Limburgse lucht vliegen. In 2010 stond de Amerikaanse zangeres ook al op het festival in Landgraaf.

Het feit dat P!nk komende zomer in Limburg te zien is, zal voor de oplettende lezer niet helemaal een verrassing zijn. Eerder werd namelijk al via een leak bekend dat de charismatische artieste in hetzelfde weekend op de Werchterse weide te vinden zal zijn. Na de leak dat P!nk de belangrijkste naam voor Werchter Boutique 2023 wordt, is nu ook haar Nederlandse datum bekend.

Andere namen

Hoewel P!nk de eerste headliner voor het festival in Landgraaf is, is het niet de eerste naam die bekend is. Eerder dit jaar werd namelijk al aangekondigd dat Madoux, winnaars van de Limburgse popprijs, de openingsshow van het weekend zal verzorgen.

Ook voor de andere twee headliners zijn er geruchten genoeg. Zo zou het kunnen dat Beyoncé, Red Hot Chili Peppers of The Weeknd de bovenkant van de line-up sieren. Het is nog te vroeg om met zekerheid te zeggen wie en of er één van deze namen op Pinkpop 2023 verschijnt. Maar wat is er nou leuker dan alvast te speculeren? Overtuig je mede Pinkpop-liefhebbers op het Festileaks-forum.

Wil jij helemaal snel de laatste updates horen? Via de Festileaks App ben je als eerste op de hoogte: je krijgt dan een pushbericht bij groot concert- en festivalnieuws. Download ‘m in de App Store of Play Store.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Ruben Bodelier

Masterstudent Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Kendrick Lamar naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Lana Del Rey.

Meer van Ruben