Rock Werchter 2023 bevestigt Muse (nu echt)

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Rock Werchter dropt een bommetje! Nadat een aankondiging al even in de lucht leek te hangen maakt het festival vandaag de komst van Muse bekend. De Britse rockband sluit op zaterdag 1 juli het hoofdpodium in Werchter af.

Ondanks dat de verrassing er al even af was is deze bevestiging goed nieuws voor de Belgische fans van Muse. De mannen namen het land in hun oorspronkelijke touraankondiging namelijk niet mee in de planning. Met een festivaloptreden op de derde dag van Rock Werchter, is er voor onze zuiderburen genoeg reden om de vlag alsnog uit te hangen.

Met bovenstaande aankondiging staat de teller nu op drie. Eerder kwamen namen als Arctic Monkeys en Stromae al naar buiten. Zo is er nog één headliner spot die open staat. Wie neemt hij in? Is het Florence + The Machine of Kendrick Lamar die deze eer krijgt? Wij hebben al enkele geruchten op een rijtje gezet in ons geruchtenoverzicht. Maar wat is er nou leuker dan alvast te speculeren? Overtuig andere Rock Werchter-fans op het Festileaks-forum.

Festivalband van formaat

Met het uitgelekte tourschema dat op 12 september naar buiten kwam was het echter wachten op de officiële bevestiging. Met de onthulling van het optreden op Rock Werchter voegt Muse een nieuwe festivalshow toe aan de tournee die in het teken staat van hun meest recente album Will of the People. Matthew Bellamy en kompanen werden ook al bekendgemaakt voor passages tijdens Hurricane & Southside. Door het optreden op het Haagse Malieveld lijkt een festivalshow in Nederland uitgesloten.

In 2021 werd Muse door het Festileaks-publiek verkozen tot Beste Festivalact Aller Tijden. Doen ze dat kunstje in 2023 nog eens over?

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam