Slipknot naar Graspop 2023 en Ziggo Dome

Je bent gewaarschuwd: Slipknot komt Graspop 2023 omver blazen. Ze sluiten op zaterdag 17 juni een festivadag af als headliner. Nederland blijft niet achter, vier dagen eerder zal de band de Ziggo Dome in vuur en vlam zetten.

Het Belgische festival Graspop Metal Meeting 2023 staat altijd garant voor genoeg beukend gitaargeweld. Met de toevoeging van Slipknot belooft de komende editie nu al een ijzersterke te worden. Het negenkoppige metalmonster uit Des Moines tourt in het kader van het recent verschenen album The End, So Far en stond maar liefst zevenmaal eerder op het festival. De gemaskerde mannen zijn dus vertrouwde gezichten in Dessel.

We zien de groep rond frontman Corey Taylor ook terug in Nederland. Op dinsdag 13 juni geeft één van de grootste metalacts een optreden in Amsterdam. De laatste keer was alweer even geleden, twee jaar geleden stond de groep ook in de Ziggo Dome. Tickets zijn vanaf 67 euro hier te verkrijgen, de ticketverkoop start woensdag 9 november om 10 uur.

Glamrock op de slotdag

Eerder werden de glamrockers van Mötley Crüe en Def Leppard aangekondigd voor de 26ste editie van het metalspektakel. De beide bands gaan in 2023 gezamenlijk op tournee en spelen op de zondag. Inmiddels weten we dat Mötley Crüe het zonder gitarist Mick Mars zal moeten doen. De gitarist lijdt aan een reumatische aandoening en zal worden vervangen door Rob Zombie gitarist John 5. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat het de beide bands naar Nederland komen

Wie zien we mogelijk nog meer op Graspop 2023?

Andere mogelijke kanshebbers voor Graspop zijn onder anderen Avenged Sevenfold, Pantera en Ghost. Avenged Sevenfold heeft iets goed te maken na hun afzegging van dit jaar. De ‘reünie’ van Pantera is controversieel en houdt het internet al geruime tijd bezig. Op 2 december speelt de groep zijn eerste show in deze samenstelling. Is volgend jaar Europa aan de beurt? Van Ghost weten we dat Papa Emeritus IV en zijn nameless ghouls in de buurt zijn.

Graspop 2023 duurt komende zomer opnieuw vier dagen en vindt plaats van 15 tot 18 juni.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 15-18 juni 2023
Line-up
Machine Head
Guns N' Roses
Disturbed
Tickets Dagkaarten vanaf €119. Combitickets vanaf €299. Kopen