Lowlands kanshebber: Aphex Twin hint naar show Field Day 2023

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Aphex Twin hint naar een optreden op het Engelse Field Day 2023. Het festival vindt op zaterdag 19 augustus plaats in Londen. Dat is hetzelfde weekend als Lowlands, dus zien we hem ook in Biddinghuizen?

Alles lijkt erop te wijzen dat de Ierse muzikant en producer Aphex Twin (alias van Richard David James) komende zomer op Field Day staat. Sinds 19 januari is de website 190823.co.uk online, waarop alleen ‘London’ te zien valt – waar het festival zich afspeelt. De stadsnaam bevat ook in beide letters ‘o’ het logo van Aphex Twin. Daarnaast verwijst de domeinnaam naar de datum van Field Day, 19 augustus 2023.

Wie nog verder kijkt op de website ziet dat de nieuwsbrief waar je je op kunt abonneren voor nadere updates afkomstig is van Waxarch Limited. Laat dit nou net een van bedrijven zijn achter de festivals All Points East en Field Day. Sinds het live gaan van de site heeft ook Warp Records, het label van Aphex Twin, onderstaande Instagram post geplaatst. Het lijkt dus vrij zeker dat Aphex Twin zijn opwachting zal gaan maken op Field Day 2023, nadat hij in 2017 ook al op het festival stond.

Lowlands 2023

Dus wat betekent dit nieuws voor Lowlands 2023? Een show van Aphex Twin zou prima kunnen passen op Lowlands, met zowel vrijdag 18 als zondag 20 augustus beschikbaar voor hem. Ook heeft hij al twee keer eerder op Lowlands gestaan, in 2000 en 2011. Realistisch gezien lijkt de kans echter klein hierop. Hij staat erom bekend om maar een handvol shows per jaar te spelen. Dit zou hem echter juist daardoor een buitengewone boeking maken.

Lang zullen we in ieder geval niet meer hoeven wachten op nieuws vanuit Biddinghuizen. Het eerste nieuws voor Lowlands komt meestal in de laatste week van januari, dus wellicht zit Aphex Twin toch bij de eerste lading namen! Wil je helemaal op de hoogte blijven van de laatste Lowlands 2023 geruchten? Bekijk het geruchtenoverzicht of speculeer mee op het Festileaks forum.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.