Advertisement

Ook tickets Best Kept Secret voorlopig niet op Ticketswap door te verkopen

BKS 2022 main stage
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Zo veel mogelijk tickets inkopen en doorverkopen met winst: voor Best Kept Secret 2023 gaat deze vlieger voorlopig niet op. Het festival heeft haar eigen doorverkoopplatform.

Dit systeem kent verschillende voordelen ten opzichte van Marktplaats en Ticketswap. Het verkoopplatform van Best Kept Secret en See Tickets maakt een veilige doorverkoop van tickets mogelijk. Een verkocht kaartje wordt ongeldig gemaakt. Je hoeft dus nooit meer te stressen of de verkoper toch stiekem naar binnen is gegaan met jouw toegangsbewijs, of het meerdere malen heeft doorverkocht. Het doorverkoopsysteem van Ticketmaster werkt op een soortgelijke manier.

Een groot verschil is echter dat de BKS-kaartjes niet met winst verkocht kunnen worden. De organisatie heeft maximale én minimale doorverkoopmarges bepaald. Een ticket kan worden aangeboden voor maximaal honderd procent van de originele prijs, exclusief servicekosten.

Rectificatie: gebaseerd op de communicatie van Best Kept Secret stond in een eerdere versie van dit artikel dat tickets voor minimaal negentig procent van de originele prijs doorverkocht konden worden. Dit is nu door het festival aangepast.

In cijfers komt dat neer op het volgende: een tweedehands weekendticket kost maximaal € 255,- en een dagkaart maximaal € 119,-. De prijzen zijn exclusief een vast ’transfertarief’ van € 10,-. Beduidend minder dan de € 43,30 servicekosten die Ticketmaster rekent voor Lowlands 2023 kaartjes…

BKS 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Ticketswap

Zo klinkt het alsof Best Kept Secret andere platforms als Ticketswap buitenspel zet. Toch lijkt dat niet het geval. Gebruik van andere kanalen wordt afgeraden, maar het is niet verboden. De organisatie waarschuwt alleen dat je slachtoffer kan worden van ongeldige kaartjes. In dat opzicht is het dus veiliger om gebruik te maken van de eigen doorverkoopservice.

Verkoop via Ticketswap is nog niet mogelijk, aangezien de tickets voor Best Kept Secret 2023 pas een week voor het festival gedownload kunnen worden. Het bestand heb je nodig om door te kunnen verkopen. De verkoop loopt via See Tickets, waardoor er geen gebruik wordt gemaakt van ‘mobile only’ kaarten. Ticketswap hanteert geen minimale verkoopwaarde. Winst maken via doorverkoop is wel mogelijk. Het wordt dus nog interessant wat dit gaat betekenen voor de tweedehands doorverkoop. Toch veel spotgoedkope kaartjes vlak voor het festival, of een hoop duurdere tickets?

Best Kept Secret 2023

We hebben even moeten wachten, maar de ticketverkoop is nu dan toch echt van start gegaan. In ieder geval voor de weekendkaarten: de dagtickets gaan op 23 februari in de verkoop. Dan wordt tevens de dagindeling bekendgemaakt. We weten ook eindelijk wie de poster mogen sieren. Je ziet onder andere Aphex Twin, The Chemical Brothers, Oscar and the Wolf, en The 1975 in Hilvarenbeek.

Het was niet makkelijk om de line-up samen te stellen: directeur Maurits Westerik spreekt zelfs van ‘waanzin’. In een interview met Festileaks liet hij weten dat er twee weken geleden gevoelsmatig sprake was van een geheel ander programma. En slechts vier dagen(!) voor het bekendmaken van de line-up was de boeking van headliner Aphex Twin rond.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.