Topkwaliteit en spotgoedkoop: probeer Electric Castle in 2023

Foto: Electric Castle 2017

Wil jij deze zomer een vette festival- en vakantietrip in één maken maar niet de inflatie-hoofdprijs betalen? Dan hebben we een grandioze tip voor je. Op Electric Castle 2023 geniet je van een dikke line-up met o.a. The Chemical Brothers en Peggy Gou én profiteer je van de lage Oost-Europese prijzen. Wij vertellen je waarom je juist deze zomer naar Electric Castle moet gaan!

Een vette elektronische line-up

De line-up van Electric Castle 2023 is nog lang niet volledig, maar heeft wel al grote kanonnen als The Chemical Brothers, Peggy Gou, Iggy Pop, George Ezra, Nothing But Thieves en Tash Sultana op de affiche staan. Een mooie combinatie van electronica, rock en pop. Maar de nadruk ligt voornamelijk ‘s nachts wel op de dj’s en elektronische acts. We zijn benieuwd welke acts deze mooie line-up nog gaan versterken!

Genieten van de Oost-Europese prijzen

Electric Castle gaat door voor een wel heeeel aantrekkelijke prijs. Op dit moment betaal je namelijk maar €130 voor 5 dagen festival. Daar kunnen ‘onze’ festivalprijzen nog wel een voorbeeld aan nemen: voor vijf dagen EC betaal (bijna) je net zoveel als één dag Pinkpop, Pukkelpop of Rock Werchter.

Ook voor de horeca hoef je eens een keer geen nier af te staan. Een halve liter Birra Moretti kostte in 2022 omgerekend maar €2! Daarmee eindigde Electric Castle bovenaan de Festileaks 2022 biermeter.

De lage prijzen zijn één ding, maar misschien nog wel belangrijker: ook de kwaliteit is van topniveau. Sterker nog, Electric Castle won bij Festileaks al meerdere Festival Awards, waaronder eentje voor de beste overnachtingsopties en die voor het beste eten & drinken. Kortom: goed voor weinig. En da’s wel zo prettig in deze tijden.

Oogverblindend en uniek

Zoals de naam al doet vermoeden vindt Electric Castle plaats in én rondom een kasteel. Om precies te zijn: het Bánffy Castle in Bontida in het noordwesten van Roemenië. Deze festivallocatie is uniek in zijn soort. Het ademt historie en overal waar je loopt vind je heerlijke plekjes om te chillen. Alles ziet er piekfijn uit en je kunt er de mooiste foto’s maken. Die vakantiekiekjes maak je ook gewoon op het festivalterrein zelf!

En de echte magie, die begint in de avond. Want dan worden het kasteel en de omgeving fantastisch mooi verlicht waardoor je je in een sprookjesbos waant. Verwacht talloze lichtinstallaties en lasers in overvloed. Electric Castle wordt dan pas echt electric!

Electric Castle 2018
Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Transsylvanië als droomdecor

Niet alleen het festival zelf is prachtig, ook de omgeving mag er zijn. Het festival ligt bijvoorbeeld dichtbij de studentenstad Cluj-Napoca, dat zich goed leent voor een stedentrip. De stad is super goed te bereiken met het vliegtuig: vanaf Eindhoven zijn er directe vluchten met WizzAir. Wie het liever groener aanpakt heeft ook opties: er rijdt een directe trein vanaf Boedapest naar Cluj. Past dus perfect in die Interrail trip die je altijd al wilde maken!

Ook verken je vanuit de omgeving makkelijk de ongerepte natuur in de Roemeense bergen en grotten. Wie wel eens eerder in Transsylvanië was weet: het landschap is er ongeëvenaard. Je kunt er dus alles bij elkaar een fantastische trip van maken: een festival, stedentrip én natuurbezoek – eigenlijk alles wat je in een vakantie kan zoeken!

Bucketlist

Kortom: Electric Castle is een festival dat zeker niet op jouw bucketlist mag ontbreken. Ten minste, als je op zoek bent naar een festival van topkwaliteit dat op alle vlakken betaalbaar is, én waar je ook nog eens een avontuurlijke reisomgeving bij cadeau krijgt. Meer info vind je op de site van Electric Castle. Zien wij je in juli in Roemenië?

Electric Castle Logo

Electric Castle 2023

Locatie
Roemenië
Cluj-Napoca, Roemenië
Datum 19-23 juli 2023
Line-up
Jamie xx
Macklemore
Iggy Pop
Tickets Kopen