12 tips voor de line-up van DGTL 2023, inclusief DJ-mix!

De duizelingwekkende line-up van DGTL is vorige week bekendgemaakt en alle grote namen in de elektronische muziekindustrie van dit moment worden weer opgetrommeld. Maar er staan ook genoeg onbekendere acts op de line-up van DGTL 2023. Welke mag je echt niet missen? Wij helpen je en zetten onze favorieten voor je op een rijtje, inclusief onderstaande DJ-mix!

1. I. Jordan (vrijdag)

I. Jordan is een Engelse producer met een brede smaak, die aanvankelijk behalve drum ’n bass ook trance en zelfs happy hardcore draaide. Op de ep’s For You en Watch Out worden die invloeden een beetje weggepoetst met hippere stijlen als filterhouse. Maar tijdens de aangekondigde duo-DJ-set met hyperpopfenomeen Taahliah op de openingsnacht van DGTL zouden ze best wel eens opnieuw kunnen bovendrijven. Je hoort I. Jordan aan het begin van de mix.

2. Jayda G (zaterdag)

Op één van de DGTL-feesten tijdens Amsterdam Dance Even mocht de Canadese Jayda G dit jaar de kloof overbruggen tussen Fatima Yamaha en Floating Points, en blijkbaar is dat goed bevallen, want met Pasen is ze er opnieuw bij. Haar sets zijn dan ook een ontmoetingsplaats voor de meest uiteenlopende tracks waarin zowel Fred Again.. als Carl Craig van harte welkom zijn. Of een streepje jazzfunk, dat kan ook. Jayda G is op 02:55 in de mix te horen.

3. Ela Minus (zaterdag)

Ela Minus heet eigenlijk Gabriela Jimeno en werd geboren in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Daar drumde ze oorspronkelijk in een punkband (de track die je hoort heet overigens ‘megapunk’), Uiteindelijk liet ze zich verleiden door de ritmes van de techno, maar die speelt ze nog steeds liever eigenhandig in. Ook haar set op DGTL staat als ‘live’ aangekondigd – heel benieuwd hoe ze dat zal aanpakken. Check een voorproefje van Ela Minus op 04:23 in de mix.

4. Sweely (zaterdag)

House fans opgelet! De Fransman William Montana a.k.a. Sweely is de afgelopen jaren een ontzettende rising-star in de housescène gebleken. Met zijn creatieve tracks met opvallende vocals weet hij het publiek helemaal gek te maken, met hier en daar wat duidelijke invloeden uit het trance-genre. Zijn minimale house-beats bevatten vaak spacy-achtige geluiden en die zorgen voor een heerlijke ‘Never Ending Groove’ waar je in meegesleurd wordt. In 2019 en 2021 brak hij de tent al af bij Into The Woods ADE en dat is de festivalprogrammeurs niet ontgaan: festivals als Oranjebloesem en nu dus DGTL boekten hem al dit jaar. Hou je van (acid) house en minimal? Dan mag je Sweely op zaterdag zeker niet missen!

(Tip: check z’n erg bijzonder Instagram-pagina eens)

5. Paralelle (zaterdag)

Deze twee muzikale virtuozen zorgen zaterdag voor elektronische melodische live-techno waar je U tegen zegt. Vaak in combinatie met zang, viool of een ander instrument laten deze jongens met hun live-performance een onuitwisbare indruk achter. De boys met Belgische roots stonden al eerder op DGTL, Into The Woods, Pleinvrees en touren met hun indrukwekkende festival-CV de wereld rond. Ze zijn net terug uit Zuid-Amerika, waar ze in Costa Rica het nieuwe jaar in mochten luiden. Zin om helemaal weg te zweven op de zaterdag van DGTL? Dan mag je de boys van Parallelle niet overslaan!

6. Ogazón (zaterdag)

Ogazón is een aanrader voor de mensen die graag meegenomen worden op een wat hardere, rauwe muzikale trip: ze switcht moeiteloos tussen rauwe house, techno en hard-trance en maakte eerder al indruk op festivals als Awakenings en Into The Woods. Haar sets bij het razendpopulaire online-badkamerplatform HÖR werden honderdduizenden keren bekeken en dat is niet voor niks: het energielevel in haar sets werkt oppeppend. Zeker eentje waar je bij wil zijn op zaterdag!

7. Logic1000 (zaterdag)

Logic1000, ook wel bekend als Samantha Poulter, is een Australische DJ en producer, die met haar Engelse shuffle-house de harten van het grote publiek weet te veroveren. Hou je van R&B en house-muziek met vocals? Dan zit je bij Logic1000 goed! Haar muziek wordt wereldwijd verspreid dankzij o.a. Four Tet en Anthony Naples en nu is ze helemaal klaar voor het grote podium van DGTL. Afgelopen zomer maakte ze al een indrukwekkend debuut in Nederland op Wildeburg. Ze schroomt niet om veel verschillende genres te raken in haar set en gooit er af en toe zelfs een goede R&B vocal tegenaan. Daarom is ze zeker een must-see op DGTL 2023!

8. Charlotte Adigéry & Bolis Pupul (zondag)

Het onweerstaanbare stel Charlotte Adigéry and Bolis Pupul is de afgelopen maanden aan een veroveringstocht bezig. Hun last-minute invalbeurt op Rock Werchter was één van de hoogtepunten, en een stukje van de VPRO-sessie die ze opnamen op Le Guess Who? ging zowaar viraal op Tiktok. Ze hebben echter veel meer in hun mars dan gimmicks en memes, zo blijkt uit het nummer ‘Blenda’ in onze mix, die op 07:10 te horen is.

9. Octo Octa (zondag)

Het nummer dat vervolgens invalt is het toepasselijk getitelde ‘Ecstatic Beat’ van Octo Octa, die samen met Eris Drew al memorabele sets speelde op onder meer Amsterdam Dance Event in 2021 en 2022. Zondag staan er weer twee op het programma, een duoset met Drew overdag en een soloset tijdens de afterparty. Voor wie houdt van vintage ravesamples, classic house tracks uit de jaren 90, uitgelaten vocals en dansende DJ’s. Octo Octa duikt omstreeks 09:15 op in de mix.

10. Special Request & Sherelle (zondag)

Nog een duo, maar dan één dat slechts voor deze gelegenheid samen aantreedt: de 47-jarige veteraan Paul Woolford, die zich als Special Request uitleeft in de halsbrekende jungle en de stuiterende breaks die in de ’90s op de Britse piraatzenders te horen waren, en de 29-jarige Sherelle, die destijds vermoedelijk liever naar de Teletubbies keek, maar vandaag draait alsof ze erbij was. Voor een duoset van die twee is het gezegde ‘klinkt het niet, dan botst het’ uitgevonden. Op 11:10 hoor je Special Request en op 13:15 Sherelle.

11. Soichi Terada (zondag)

Soichi Terada is een pionier in de Japanse housescene. Het is een ongelofelijk verhaal: decennialang was hij niet meer actief in de dance-industrie, totdat hij in 2015 uit het niets geboekt werd op allerlei festivals. En dat kwam allemaal na een speciale heruitgave van zijn tracks in 2014 (geïnitieerd door andere DGTL-dj Hunee). Hij staat bekend om zijn positieve houding en energie, en zijn unieke live optredens waarbij hij zijn stem (en origami!!) in zijn set verwerkt. Hij wordt gezien als een cultheld en is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de Japanse housescene. Zit je er niet lekker in op de zondag van DGTL? Deze man is het antwoord op al je problemen!

Nog eentje voor de wegzwevers: Monolink. Loopt al wat langer mee in het vak, maar dat maakt zijn performance niet minder bijzonder. Niet voor niets stond hij al meerdere keren op Burning Man Gewapend met zijn gitaar en zijn betoverende stem weet hij de juiste snaar te raken bij menig festival-liefhebber. Maar vergis je niet: de Duitse producer gooit af en toe ook de beuk erin, en dat is soms ook wel erg lekker in het Paasweekend. Zijn elektronische, melodische sounds met een warme zachte stem eroverheen helemaal jouw ding? Dan kun je Monolink zeker niet overslaan op de zondag van DGTL!

De volledige tracklist van onze mix:

Only Said Enough – I. Jordan
All I Need – Jayda G
Megapunk – Ela Minus
Blenda – Charlotte Adigéry & Bolis Pupul
Ecstatic Beat – Octo Octa
Capsules – Special Request
Jungle Teknah – Sherelle

DGTL Logo

DGTL 2023

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 7-9 april 2023
Line-up
Paula Temple
Monolink
CamelPhat
Tickets Niet meer beschikbaar.