Sziget 2023 belooft tal van verbeteringen na heftig bekritiseerde 2022-editie

Sziget 2022 sfeer publiek dansen
Photo credits: Sziget Festival

Het Hongaarse Sziget kreeg vorig jaar flink wat kritiek voor de kiezen. Zo voelde het festivalterrein kleiner ten opzichte van voorgaande jaren, was er smerig sanitair en was de aankleding summier. Nu belooft een van de grootste festivals van Europa verbeteringen voor 2023.

Meer decoratie, een gevarieerd aanbod aan eten, spoeltoiletten en ‘anti dust treatment’. Dat is slechts een greep uit de verbeteringen die de organisatie van Sziget 2023 bekendmaakt. De editie van 2022 met onder andere Dua Lipa en Stromae kreeg naast veel lof ook de nodige kritiek over zich heen.

Genoeg ruimte voor verbetering dus. En dat komt er! Sziget 2023, met onder andere Billie Eilish, Mumford & Sons en David Guetta kondigt op Instagram de volgende verbeteringen aan:

Gevarieerd voedsel

De tijd van enkel patat (uw schrijver van dienst komt van boven de rivieren) en frikandellen op festivals ligt al jaren achter ons. Ons eigen Pinkpop riep in 2008 de ‘Kalm Aan Laan’ in het leven. En de grotere zalen willen minder dierlijke producten te verkopen in de komende jaren. Het Hongaarse festival belooft dan ook voor 2023 een gevarieerder, verser, vega(n) en budget-vriendelijk aanbod.

Sziget 2023

Wil je deze verbeteringen met eigen ogen aanschouwen en ondergaan? Je kunt aankomende zomer nog steeds naar Sziget! Voor €355,- heb je al een Full Festivalpass, dan geniet je de volle 6 dagen van het festival. Is dat wat teveel? voor €260,- ben je 3 dagen welkom op het Hongaarse eiland. Wil je die ene band/artiest zien of ben je toevallig in de buurt? Geen probleem! Vanaf €85,- heb je een dagkaart om Lorde, Florence + The Machine of een van de vele andere klappers te zien op ‘The Island Of Freedom’!

Sziget Logo

Sziget 2023

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2023
Line-up
Lorde
Macklemore
Mumford & Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.