Advertisement

Down The Rabbit Hole 2023 onthult Burna Boy als vervanger Stromae

De kogel is door de kerk. Vandaag maakt Down The Rabbit Hole 2023 bekend dat Burna Boy de vervanger is van Stromae. De headlinerspot van de zaterdag is daarmee weer gevuld.

Het was even spannend wie de Belgische superster zou mogen vervangen. Het wegvallen van Stromae veroorzaakte een groot gat op de Hotot, het hoofdpodium van DTRH. Festivalliefhebbers bleven met een groot vraagteken achter, want wie zou een waardige vervanging van de maestro zijn? Wellicht zouden de Arctics Monkeys na twee succesvolle optredens in de Ziggo Dome ook naar Beuningen afreizen. Misschien kwam Lana Del Rey dan eindelijk naar Nederland. Of zou het weer Goldband worden en was zanger Milo tijdens de vorige editie profetisch bezig toen hij ’tot volgend jaar’ riep?

Nu weten we dat Burna Boy de grootste stage mag afsluiten. Na IDLES betreedt hij het hoofdpodium om half twaalf ’s avonds. Het belooft een knallende afsluiter te worden van de tweede festivaldag.

Duurste headliner

De organisatie van Down The Rabbit Hole 2023 stond voor een grote uitdaging toen ze op zoek moesten naar de vervanger van Stromae. De meeste internationale acts hebben hun tourschema al maanden klaarliggen. Ze beloofden ‘alles op alles‘ te zetten in hun zoektocht naar een nieuwe boeking. In januari vertelde Ide Koffeman, directeur van DTRH, dat het festival geld heeft voor één grote headliner.

Dat budget was in 2023 geserveerd voor Stromae. Vanwege de aanhoudende gezondheidsproblemen van Paul van Haver, zullen we hem helaas de komende tijd niet zien optreden. De overige optredens van de Multitude Tour gaan niet door. Daar valt ook zijn optreden op Rock Werchter 2023 onder.

Down The Rabbit Hole 2023

Burna Boy voegt zich bij een reeks mooie boekingen voor het festival in Beuningen. Dit jaar staan ook Fred Again.. en Paolo Nutini op het podium. Het is weer een bonte beleving met veel verschillende genres, van Joey Bada$$ tot King Princess en van Death Grips tot Froukje. Als jij ook een duik in het konijnenhol wil maken, moet je geluk hebben. Het festival is helemaal uitverkocht. Zo nu en dan spot je wel nog tweedehands tickets op het officiële doorverkoopplatform van Ticketmaster.

Ben jij een van de gelukkige tickethouders? Kom dan alvast in de stemming met onze playlist!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Burna Boy
Fred Again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.