Het tijdschema van Pinkpop 2023 is bekend: dit zijn de 9 lastigste clashes

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk

Het tijdschema van Pinkpop staat online en uit de planning kunnen we opmaken dat het weer druk gaat worden in Landgraaf. Met de vier volwaardige stages wordt het lastig kiezen. We hebben alles voor je uitgeplozen en presenteren je de negen lastigste clashes in het Pinkpop 2023 programma!

Met zoveel artiesten van statuur op het programma is het altijd al kiezen of delen op Megaland. Maar geen paniek! We denken graag met je mee. Hieronder sommen we de 9 lastigste clashes voor je op een geven we je de (voorlopige) keus. Vervolgens zie je meteen wat andere festivalbezoekers van plan zijn.

1. Vrijdag: Electric Callboy vs. The Haunted Youth

Vrijdagmiddag dient het eerste planningsconflict zich al aan in het Pinkpop 2023 programma. Een strijd op Europese bodem. Electric Callboy (North Stage, 16:00-17:00) biedt een krachtige mix van metalcore en elektronische muziek die zowel hard als dansbaar is. De Duitse band staat bekend om hun explosieve en energieke live-optredens, waarbij ze hun fans uitnodigen om mee te doen met het zingen en springen.

Tegelijkertijd biedt de Belgische indieband The Haunted Youth (Tent Stage, 16:00-17:00) een donker en dromerig geluid. Deze act heeft de afgelopen tijd veel aandacht gekregen vanwege haar unieke geluid, dat zich kenmerkt door sfeervolle synthesizers, melancholische vocalen en sterke teksten die de luisteraar meeslepen in een wereld van emotie en verbeelding. Live staat de band bekend om haar intense en hypnotiserende optredens, die het publiek volledig in vervoering brengen.

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

2. Vrijdag: The Lumineers vs. Goldkimono

Het duurt niet lang voordat het volgende dilemma zich aandient. Zo kun je enerzijds genieten van indie-folkband The Lumineers (North Stage, 18:10 – 19:10), die bekend staat om haar harmonieuze samenzang, akoestische muziek en oprechte teksten. Tel daarbij de kenmerkende stem van zanger Wesley Schultz bij op en je heb wereldhits als ‘Ho Hey’ en ‘Stubborn Love’ te pakken. Tijdens liveshows wordt het publiek meegevoerd in een emotionele reis door de muziek, waarbij ze zowel rustige ballads als krachtige uptempo-nummers spelen én interactie met het publiek zoeken.

Anderzijds vind je Goldkimono (Stage 4, 18:10 – 19:10): een opkomende Nederlandse act die zich onderscheidt met een verfrissend en eclectisch geluid. De bandleden halen inspiratie uit diverse muziekstijlen (indiepop, elektronica, hiphop) en weten deze naadloos met elkaar te combineren tot één geheel. Tijdens hun shows zetten de bandleden een energieke performance neer met catchy melodieën, aanstekelijke refreinen en een dansbare sound.

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

3. Vrijdag: Editors vs. Altin Gün

Een show van inmiddels oudgediende Editors (North Stage, 20:35 – 21:45) is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Deze Britse indierockband staat bekend om hun donkere, atmosferische geluid dat wordt aangevuld met de krachtige en intense vocalen van zanger Tom Smith. Hun live-optredens zijn dynamisch en gepassioneerd, met een mix van oudere en recentere nummers. Verwacht krachtige gitaarriffs, diepe baslijnen en opzwepende drums die worden aangevuld met de kenmerkende synthesizers van de band.

Editors al vaak gezien? Dan kun je ook uitwijken naar Altin Gün (Tent Stage, 20:35 – 21:35). Deze psychedelische folkrock band uit Amsterdam laat zich inspireren door traditionele Turkse muziek. Door de combinatie van westerse rock- en funk-invloeden met oosterse snaarinstrumenten en percussie, ontstaat een uniek en fris geluid dat een breed publiek aanspreekt. De band heeft een sterke live-reputatie en brengt het publiek moeiteloos in beweging met hun opzwepende muziek, krachtige vocalen en enthousiaste presentatie.

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

4. Zaterdag: Dadi Freyr vs. Zwangere Guy

De keuzestress op zaterdag begint al vroeg. De Ijslandse Daði Freyr (North Stage, 14:00 – 15:00) betreedt het podium met een mix van catchy melodieën, elektronische beats en humoristische teksten. Freyr brak internationaal door in 2020 met zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival met ‘Think About Things’ en staat bekend om zijn speelse liveshows.

Minder luchtig gaat het eraan toe bij de Belgische rapper en singer-songwriter Zwangere Guy (Tent Stage, 14:00 – 15:00). Hij staat bekend om zijn rauwe, poëtische en politiek geladen teksten. Zijn muziek bevat een mix van hiphop, elektronische beats en jazzinvloeden en reflecteert maatschappelijke problemen én zijn eigen levenservaringen. Met zijn unieke en meeslepende stijl weet Zwangere Guy fans te inspireren en te raken, wat zijn populariteit ver buiten de Belgische grenzen heeft vergroot.

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

5. Zaterdag: The Black Keys vs. Tove Lo vs. blackwave.

Op de vroege zaterdagavond staan we voor het eerst voor een trilemma in het Pinkpop 2023 programma. Kies je voor The Black Keys (North Stage, 18:20 – 19:20) die met hun rauwe en unieke sound een van de meest invloedrijke rockbands van de afgelopen jaren is? Het duo heeft verschillende hits gehad zoals ‘Lonely Boy’ en ‘Tighten Up’ en staat bekend om hun energieke en krachtige liveshows.

Of kies je voor Tove Lo (Tent Stage, 18:20 – 19:20)? Een Zweedse popzangeres die bekend staat om haar openhartige teksten over o.a. liefde, lust en drugsgebruik. Met hits als ‘Habits (Stay High)’ en ‘Talking Body’ heeft Tove Lo wereldwijd succes gehad en is ze geliefd bij fans van hedendaagse popmuziek. De derde optie vind je op Stage 4 (18:30 – 19:15), namelijk blackwave.. Dit Belgische hiphopduo combineert hiphop, jazz en funk en behandelt vaak politieke en maatschappelijke thema’s in hun nummers.

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

6. Zaterdag: QOTSA vs. Prins. S en de Geit vs. Go_A

Wederom krijg je een trilemma voor je kiezen. Kies je voor rock, dan kies je voor Queens of the Stone Age (North Stage, 20:45 – 22:00), dat bekendstaat om harde, groovy rockmuziek met invloeden uit stonerrock, garagerock en punk. Tijdens hun liveshows laten ze zien dat ze een absolute topact zijn, met krachtige optredens en uitstekende muzikanten die elkaar perfect aanvullen. Liever beats dan een band op de zaterdagavond? Goed, dan zijn er twee alternatieven.

Zo vind je op Stage 4 (20:00 – 20:45) de Haagse electrosensatie Prins S. en de Geit, die vorig jaar al menig festivalweide wist op te schudden met hun rauwe dancebeats en grappige maar gedegen teksten. Met hun album Rood Staan Hard Gaan (verzameling van eerder uitgebrachte én twee nieuwe tracks) op zak, zal Pinkpop getrakeerd worden op anthems als ‘Kinderboerderij (Keiblij)’ en ‘Kladblok’.

Of je kunt naar GO_A (Tent Stage, 20:30 – 21:30): een Oekraïense electro-folk band die traditionele Oekraïense folk-elementen combineert met moderne elektronische beats. De band werd bekend door hun deelname aan het Eurovisie Songfestival 2021 met het nummer ‘Shum’, waarbij ze de finale haalden en uiteindelijk vijfde werden.

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

7. Zondag: Goldband vs. Brutus

Op de namiddag van deze laatste festivaldag, staat een band op het hoofdpodium die bij jullie eigenlijk geen introductie nodig heeft. Jullie verkozen deze Haagse jongens in 2022 tenslotte tot Festivalact van het jaar 2023. Goldband (South Stage, 17:15 – 18:15). Hoewel ze vorig jaar al vele festivals op z’n kop hebben gezet, is Pinkpop in 2023 pas aan de beurt. Ga dat dus zien in Landgraaf!

Of toch niet. Want tegelijkertijd staat de Belgische post-metalband Brutus (Stage 4, 17:10 – 17:55) op het Pinkpop 2023 programma. De groep staat bekend om hun intense en explosieve liveshows. Zangeres/drummer Stefanie Mannaerts is een dynamische performer en haar drumwerk vormt het fundament van de muziek van Brutus. Met hun albums Burst en Nest hebben ze veel lof ontvangen van critici en fans en hebben ze een stevige reputatie opgebouwd als een van de beste live-acts in het metalgenre.

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

8. Zondag: Tom Odell vs. Nathaniel Rateliff & The Night Sweats

Tom Odell (North Stage, 18:20 – 19:20) beleeft dankzij TikTok een ware revival. De Britse singer-songwriter en pianist die bekend staat om zijn soulvolle stem had in 2013 al een enorme hit te pakken met ‘Another Love’. In 2022, bijna 10 jaar later, klom het nummer weer naar de hoogste regionen in menig hitlijst dankzij social media. Tijdens zijn liveshows legt hij de focus op zijn pianospel en stem, waarbij hij emotie en passie overbrengt op het publiek.

In het Pinkpop 2023 programma gaat Odell de strijd aan met Nathaniel Rateliff (Tent Stage, 18:20 – 19:20). Deze Amerikaanse zanger staat bekend om zijn soulvolle stem en bluesy rockmuziek. Met zijn band The Night Sweats heeft hij internationale hits gescoord als ‘S.O.B.’ en ‘I Need Never Get Old’. Verwacht tijdens zijn show op Pinkpop veel energie, passie en rauwe teksten.

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

9. Zondag: Machine Gun Kelly vs. Warpaint

Het allerlaatste dilemma van de dag én het gehele weekend gaat tussen twee Amerikaanse artiesten. Als je van energieke en explosieve optredens houdt, is een festivalshow van de Texaan Machine Gun Kelly (North Stage, 20:30 – 21:45) zeker een aanrader. Deze rapper en rockmuzikant staat bekend om zijn aanstekelijke beats, krachtige teksten en wilde podiumpraktijken. Hij heeft een unieke stijl die punk, hiphop en rock combineert en daarmee een genre-overstijgend geluid creëert.

Tegelijkertijd zal het uit Los Angeles afkomstige Warpaint (Tent Stage, 20:30 – 21:30) een meer experimentele, atmosferische en psychedelische muziekshow weggeven. Hun muziek is gevuld met mysterieuze, donkere en dromerige klanken en bevat hypnotiserende gitaar- en basriffs, indringende percussie en harmonieuze vocalen. Wat is jouw ideale opwarmer voor de headlineshow van Red Hot Chili Peppers?

Wie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...
Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen