10 must-have festivalitems voor Rock Werchter 2023

Rock Werchter 2019 - camping
Photo: Janne Paardekoper / Festileaks

Rock Werchter 2023 staat voor de deur! Heeft de inpakstress al toegeslagen? Of weet je misschien nog helemaal niet wat je mee moet nemen? We schieten te hulp. Deze 10 festival must-haves zijn absoluut onmisbaar op je Rock Werchter-paklijst voor het Vlaamse festival.

In onze handige Festivalpaklijst vind je echt alles wat je nodig hebt voor een geslaagd festivalweekend. Van een tent tot een heuptasje en van powerbanks tot luchtbedden: alles staat erop. Ieders portemonnee heeft wel eens betere tijden gekend, dus besparingstips om deze festivalzomer door te komen zijn ook zeker niet aan dovemansoren gericht. Deze 10 items in het bijzonder maken jouw Werchter-weekend nóg relaxter en hopelijk wat goedkoper.

1. Een opvouwbare bolderkar

Ideaal voor de festivalganger die alles uit de kast haalt voor een echt festivalkamp. Deze bolderkar heeft een draaggewicht van 70 kg en kan dus moeiteloos je tent, je slaapspullen én alle andere campingbenodigdheden voor een festivalweekend dragen. Ideale manier om je krachten te sparen!

kampeertent

2. De allernieuwste snelle pop-up tent

Vergeet het zeulen met die grote ronde schijf en die lastige circusact om je tentje weer op te vouwen. Onze grote vrienden van Decathlon hebben iets nieuws bedacht: een fonkelnagelnieuw systeem waarmee je jouw tent binnen no-time opzet en weer opruimt. Én hij past zo weer in je backpack. Met zo’n solide begin van je kampeerweekend heb je gegarandeerd zin om op Rock Werchter 2023 de tent af te breken!

gasbrander BKS Paklijst

3. Een kooktoestelletje

Met je eigen kooksetje op de camping gaat er een culinaire wereld voor je open. ‘s Avonds een lekker kopje thee voor het slapengaan en ‘s ochtends fris weer wakker worden met een vers gezette bak koffie. Klop een eitje in je pannetje of verwarm een blik knaks op en je hebt een prima ontbijt – én ook nog eens zeker vier muntjes bespaard.

campingstoel BKS Paklijst

4. Een basic campingstoel

Niets minder dan een mooi stoeltje. Je klapt ‘m gewoon uit, neemt plaats en geniet – eventueel met een vol blik bier in de bekerhouder. Even me-time onder je luifel. Een relaxfauteuil is er niks bij.

self inflatible mat

5. Een zelfopblazend matje/luchtbed

Vergeet de pomp, vergeet het kreupele yogamatje: hier is de zelfopblazende slaapmat! De mat biedt het comfort van een degelijk matras, zonder dat het die ruimte in beslag neemt. Het matje zuigt zichzelf vol met lucht, zodat jij al een paar minuten eerder dan je kampgenoten dat eerste blikje bier kunt opentrekken.

BKS paklijst

6. Een goede powerbank

Hoewel je ze in alle soorten en maten hebt, is vooral de capaciteit van de powerbank belang. De gemiddelde telefoon heeft een accu met een capaciteit van ongeveer 4000 mAh. Deel de capaciteit van de powerbank dus door 4000 en je weet hoe vaak je je telefoon ongeveer ermee kan opladen.

Deze Mojogear powerbank is maar nét ietsje groter dan een creditcard, dus hij past moeiteloos in je binnenzak. Daarnaast heeft hij een snellaad functie waardoor je telefoon supersnel weer is opgeladen en je dus meteen weer verder kunt met Snappen, Facetimen of TikTokken.

oordoppen

7. Gehoorbescherming

Als het scharnier van je deur piept, dan smeer je er WD40 tussen en is het opgelost. Als je oren piepen, dan ben je eigenlijk gewoon lichtelijk het haasje en is er geen oorsmeer meer dat daaraan helpt. Daarom is goede gehoorbescherming voor een festival essentieel. De partyplugs van Alpine zijn betaalbare, maar goede oordoppen die je makkelijk aan je sleutelbos kunt meenemen.

pinkpop musthaves

8. Een fleurig festivalkleed

Je kunt natuurlijk op het gras of je vest gaan zitten, maar dat zit nooit zo heerlijk als een zacht festivalkleedje. Deze kun je ook makkelijk oprollen en zo met handvat overal mee naartoe nemen. Een kleedje is ook erg handig tegen ongedierte, zoals de dreigende processierups. Ga voor optimaal comfort tussen de optredens in en neem zo’n prachtig kleedje mee!

BKS Paklijst

9. Drinkfles of bidon

Water is misschien niet zo sexy als een halve liter van zeven euro of een gin tonic voor drieënhalve munt. Maar het is gratis en stilt ook nog eens de ergste trek, dorst of brakheid. Waar menig met een verdwaalde festival-beker zijn dorst zal proberen te lessen op de camping. Kan jij maximaal voorbereid van water voorzien zijn.

festival musthaves

10. Een slaapzak

De classic slaapzak mag natuurlijk niet ontbreken. Ondanks dat zomerse nachten vaak warm zijn, kan het soms ook verraderlijk koud worden. Ga dus bij jezelf te rade of je een koukleum of een warmbloedig dier bent en let bij het uitzoeken van je slaapzak vooral op de dikte van de voering.

Rock Werchter paklijst

Heb je je keuze kunnen maken tussen deze 10 must-haves? Dan ben je toe aan de volgende stap. Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden op Rock Werchter 2023!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.