Voorbeschouwing: P!nk op Pinkpop 2023

P!nk

Op vrijdag 16 juni tussen 22:00 en 00:00 uur is het oppassen geblazen, want dan maakt P!nk de South stage op Pinkpop 2023 onveilig. De Amerikaanse zangeres sluit als tweede vrouwelijk headliner ooit een festival dag in Landgraaf. Dit is wat je allemaal kunt verwachten van P!nk – get the party started!

Het is al even geleden dat P!nk haar gezicht liet zien in Landgraaf. In 2010 stond ze namelijk voor het laatst op Pinkpop, toen nog op het Noord-podium. Verder gaf ze in 2019 haar laatste optreden in Nederland. Met haar nieuwe Summer Carnaval Tour keert ze dit jaar terug naar Europa, en daarmee doet zo ook Pinkpop aan. Haar achtste tour is op 7 juni afgetrapt in Bolton.

Lasers? Vuurwerk?

Het is een goede gewoonte: enkele artiesten brengen elk jaar speciale effecten zoals vuurwerk, vuur- en lasershows mee naar Pinkpop. Op de site van gemeente Landgraaf verscheen eerder al een kleine sneak preview: op de site stond wanneer we vuurwerk, vlammen en een heuse lasershow konden verwachten. Zo wordt één van de officiële vuurwerkmomenten gehouden op vrijdag tussen 22:00 en 00:00. Laat dat nou nét het moment zijn dat P!nk op het podium staat te vlammen. Zoals we de Amerikaanse zangeres een beetje kennen blijft het niet bij vuurwerk alleen. Kostuumwissels en acrobatische acts zijn geen extravagantie voor haar.

Setlist

Buiten een geweldige show mogen we ook waanzinnige muziek verwachten. Het zal voor de zangeres lastig te zijn welke nummers ze gaat kiezen met de rijkelijk gevulde catalogus. P!nk opende op 7 juni haar tour in Boston met de volgende nummers.

Uit de oude doos

Van ‘Just Like a Pill’ tot aan ‘Please Don’t Leave Me’ en van ‘Raise Your Glass’ tot aan ‘What About Us’: Alle P!nk-fases komen voorbij. Ze opent de set toepasselijk met ‘Get The Party Started’, één van de oude hits. Vervolgens ligt de nadruk logischerwijze op de twee nieuwste albums, Hurts 2B Human en Trustfall, maar ook in de rest van set worden de oudere hits zeker niet vergeten.

Acrobatische taferelen

Ben je bij Cirque du Soleil of een concert? Dat is wat je jezelf soms afvraagt tijdens de show van P!nk. De zangeres haalt acrobatische stunts uit waar ze bij het lokale circus niet eens van durven te dromen. Ze doet de meest gekke trucs terwijl ze in doeken hangt, staat op een kloonluchter om er vervolgens zwevend aan te hangen en wordt zelfs gelanceerd door de zaal. Zou P!nk het woord angst überhaupt kennen?

So What?

En dan is het na een show vol hits en taferelen waarvan je niet wist dat ze mogelijk waren toch echt tijd voor de afsluiting. Maar bij P!nk is dit niet zomaar een afsluiting: met ‘So What’ eindigt de zangeres met één van haar allergrootste hits. Dat alleen is nog niet genoeg voor de rockster: tegelijkertijd wordt ze als een katapult gelanceerd en vliegt ze de hele zaal door. Nog één allerlaatste keer kijk je je ogen uit tijdens het optreden.

P!nk(pop)

Sinds haar debuut in 2000, heeft P!nk (Alecia Moore) maar liefst negen platen uitgebracht en wereldwijd meer dan 60 miljoen albums, 130 miljoen singles en 2,4 miljoen DVD’s verkocht. Ook behaalden veertien van haar singles de top 10 in de Billboard Hot 100 charts, waarvan vier een nummer-1-hit werden. En haar laatste album Trustfall kwam binnen op de eerste plaats in negen landen, waaronder de Verenigde Staten en Nederland. Redelijk afsluiter-waardig, toch?

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.