Zoveel kost één dag festivallen op Down The Rabbit Hole 2023

food
Photo credit: Nikki Born / Festileaks

Festivals worden duurder en duurder, net als eigenlijk alles tegenwoordig. Of tenminste, dat hoor je overal. Maar hoeveel geld ben je nu echt kwijt op een festival? Van bier en friet tot koffie en wraps: dit zijn de kosten van Down The Rabbit Hole 2023.

Deze zomer is Festileaks op tientallen festivals in binnen- en buitenland. Om precies in kaart te brengen hoe de verschillende evenementen zich tot elkaar verhouden, vergelijken we de prijzen van een aantal vaste drank- en eetopties. Dit weekend zijn we op Down The Rabbit Hole 2023.

Tickets en vervoer

Festivalkaartjes zijn in 2023 een heel stuk duurder geworden. Dat geldt zeker ook voor DTRH. Voor het hele weekend ben je € 255,- kwijt, een stijging van € 35,- ten opzichte van 2022. Dagtickets zijn er niet voor dit festival, maar een simpel rekensommetje brengt ons op € 85,- per dag (in dit artikel onderzoeken we namelijk de kosten van één dag festivallen).

Met je festivalticket kun je wel gratis verblijven op de camping én de pendelbus nemen van en naar station Wijchen. Bezoekers die de auto verkiezen boven de trein betalen € 24,50 voor een parkeerticket. Voordeel is wel dat je hiermee dichtbij de ingang kunt parkeren.

Foto: Nikki Born (Down The Rabbit Hole 2023)

Muntprijs

Ook de muntprijs van DTRH is in 2023 flink gestegen. Het festival gebruikt nog altijd de klassieke fysieke muntjes, waar je dit jaar € 3,50 voor neerlegt. Dat is € 0,20 duurder dan tijdens de vorige editie, maar redelijk in lijn met andere Nederlandse festivals. Op Pinkpop is de muntprijs bijvoorbeeld ook € 3,50 en op Paaspop ongeveer € 3,43.

Douchen, eten en drinken

Natuurlijk hangen de kosten van jouw festivaldag nogal af van hoeveel je eet en drinkt. Net als op andere weekendfestivals nemen de meeste bezoekers hun ontbijt gewoon op de camping, maar daarna is er (ook ’s ochtends!) zoveel te beleven op het festivalterrein dat het zonde is om lang bij de tent te blijven hangen. Na een bijzonder lekkere douche (één munt) begonnen wij onze dag zoals altijd met een koffie (één munt) en een broodje kroket (twee munten, ook vegan te verkrijgen).

0,35L Birra Moretti kost anderhalf muntje (= € 5,25)

De beste graadmeter voor hoe duur een festival is, is natuurlijk de bierprijs. Op Down The Rabbit Hole krijg je een klein biertje – we vermoeden 0,2L – voor één muntje, of een iets grotere van 0,35L voor anderhalf. Daarmee is DTRH net iets duurder dan Pinkpop, maar goedkoper dan Best Kept Secret. Voor frisdrank betaal je ook één muntje.

Foto: Nikki Born (Down The Rabbit Hole 2023)

Wat wel gezegd moet worden: je mag één blik bier meenemen vanaf de camping het terrein op. En omdat de afstanden hier klein zijn, kun je op een dag prima twee of drie blikken meenemen. Dat maakt het festivallen natuurlijk wel wat goedkoper. Aan de andere kant zijn de nachten lang op DTRH, dus is er wel meer tijd om drinken te blijven bestellen.

Voor het avondeten valt er op Down The Rabbit Hole heel veel te kiezen. De diversiteit en kwaliteit zijn fantastisch, ook met een groot aanbod vega(n) gerechten. Gemiddeld ben je voor een goede maaltijd zoals een wrap of een burger zo’n vier munten kwijt.

Later op de avond, na nog een aantal drankjes, eindigen wij onze culinaire tour met een kleine puntzak friet. Dit is ook anderhalf muntje – voor een grote betaal je er twee.

Foto: Nikki Born (Down The Rabbit Hole 2023)

Eindafrekening

Hoeveel ben je nu echt kwijt op één dag Down The Rabbit Hole? Voor eten betaalden we zevenenhalf munten, dus € 26,25. Aan koffie, fris en bier (exclusief de blikken van de camping) waren we in totaal tien munten kwijt, dus € 31,50. Met de gratis pendelbus, een derde van het festivalticket en de € 3,50 voor de douche maakt dat € 149,75 voor een dagje festivallen op DTRH 2023.

Festivalticket (gedeeld door drie)€ 85,-
Pendelbus€ 0,-
Eten€ 26,25
Drinken€ 35,-
Douche€ 3,50
Totaal€ 149,75
Eindafrekening Down The Rabbit Hole 2023

Wat vind jij van Down The Rabbit Hole 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Down The Rabbit Hole 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore
Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Burna Boy
Fred again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.