10 must-haves voor Sziget 2023

Foto: Sziget Festival

Nog maar twee dagen te gaan en dan gaat Sziget 2023 alweer van start! Op dit zes dagen tellende festival kunnen we met z’n allen genieten van onder andere Florence + The Machine, Billie Eilish, Macklemore en David Guetta. Muzikaal gezien gaat dat helemaal goedkomen dus, maar welke items mag je nou echt niet vergeten mee te nemen naar het festival?

In onze handige Festival Paklijst vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagd festivalweekend. Van een tent tot een hip heuptasje, maar ook powerbanks en slaapspullen staan erop. De onderstaande 10 items maken jouw ervaring op Sziget nog net een beetje beter.

1. Backpack

Zes dagen festivallen vraagt om spullen voor minstens zes dagen. Het is daarom belangrijk dat je voldoende ruimte hebt om alle spullen mee te kunnen nemen. Bovenstaande backpack van FORCLAZ is hier een uitstekend voorbeeld van. Met een inhoud van maar liefst 70 liter neem jij alles mee wat je maar wil. Ga je met het vliegtuig naar Boedapest, en neem je alleen handbagage mee? Kies dan voor deze.

2. Opblaasfiguur

Op Sziget zijn genoeg plekken te vinden waar je even kan afkoelen in het water. Wees de baas op het strand door rond te dobberen op je eigen opblaasfiguur, en geniet van de golven. En zelfs als het water je te nat wordt, kan je dit prachtige opblaasfiguur gebruiken als portable sofa!

3. Bluetooth speaker

Wat is er nou fijner om ’s ochtends een heerlijk muziekje op te kunnen zetten? Het geluid uit een telefoon is natuurlijk niet je-van-het, en om nou met oortjes te gaan zitten aan de ontbijttafel is ook weer zo ongezellig. Met een bluetooth speaker kun je meteen iedereen laten meegenieten van de klanken van Florence + The Machine of Imagine Dragons! Om je op weg te helpen hebben we 10 goede bluetooth speakers voor je op een rijtje gezet.

4. Lampjes

Je hebt al veel mooie spullen uitgezocht uitgezocht, maar ’s nachts kun je natuurlijk geen hand voor ogen zien. Met deze rij aan lampjes kun je altijd zien waar je je biertje nou ook alweer had neergelegd. En misschien net zo belangrijk: het wordt met deze lampjes een stuk makkelijker om je tent terug te vinden. Een absolute must-have dus, en het zorgt ook nog eens voor een goede bak sfeer in het tentenkamp!

5. Bluetooth speaker JBL Charge 3 Stealth

Wat is er nou fijner om ’s ochtends een heerlijk muziekje op te kunnen zetten? Het geluid uit een telefoon is natuurlijk niet je-van-het, en om nou met oortjes te gaan zitten aan de ontbijttafel is ook weer zo ongezellig. Met een bluetooth speaker kun je meteen iedereen laten meegenieten van de klanken van The National of Foo Fighters! Om je op weg te helpen hebben we 10 goede bluetooth speakers voor je op een rijtje gezet.

6. Lampjes – €22,99

Je hebt al veel mooie spullen uitgezocht uitgezocht, maar ’s nachts kun je natuurlijk geen hand voor ogen zien. Met deze rij aan lampjes kun je altijd zien waar je je biertje nou ook alweer had neergelegd. Een absolute must-have dus, en het zorgt ook nog eens voor een goede bak sfeer in het tentenkamp!

5. Powerbank

Je staat te genieten van een toffe act en wil even een videootje maken om je vrienden laten zien hoe vet jij het hebt op het festival. Maar tot je grote schrik blijkt je telefoon alweer leeg te zijn. Hoe dit op te lossen? Met een powerbank! Als je voor een goede wilt gaan, is dit een van je beste opties. Je kunt hiermee namelijk tot zo’n 6 keer een toestel van een volle accu voorzien. We hebben voor jou nog veel meer powerbanks uitgezocht. Kies hier ook vooral jouw favoriet uit.

6. Fannypack

Alles bij de hand hebben op het festivalterrein hebben is zeker geen overbodige luxe. En laat dat nou net de kracht zijn van deze handige fanny pack! Zonnebrand, mobiel, powerbank, portemonnee, het past er allemaal in. Deze variant heeft zelfs een soort houder voor je flesje water. Geen overvolle zakken en droge keel meer, maar een blitse fannypack!

7. Oordopjes

Het is belangrijk om je oren goed te beschermen tegen het harde geluid. Neem daarom altijd oordoppen mee. Op die manier kan je zelf altijd blijven genieten van muziek, zonder dat dat ten koste gaat van je oren. Voor ongeveer 30 euro heb je bijvoorbeeld deze van het merk Thone. Ze komen in een handig opbergdoosje, en hebben een speciaal filter waardoor je de muziek optimaal blijft horen. Bovendien kan je je vrienden nog perfect verstaan als je deze oordoppen draagt.

8. Mini-ventilator

Met voorspelde temperaturen tot maar liefst 31 graden is het belangrijk om je hoofd koel te houden. Smeer je goed in en drink voldoende water. Maar daarnaast is ook deze mini-ventilator een hele handige tool om mee te nemen. Hij is oplaadbaar met een USB-kabel, waarna je maar liefst 8 uur ervan kan genieten.

9. Spelletjes voor op de camping

Een spelletje maakt je verblijf op de Sziget-camping automatisch een stuk gezelliger. Neem bijvoorbeeld Exploding Kittens mee. Chagrijnige geiten, lachende taco’s en eenhoorn-enchillada’s: Exploding Kittens staat bol van de knotsgekke kaarten. Maar hoe lieflijk ze ook lijken, op het moment dat je een ontploffende kat van de stapel trekt, heb je direct verloren. Tenzij je de bom onschadelijk kan maken met de laserpen natuurlijk!

10. Een goede tent

Een goed begin van de dag, is het halve werk. Zes dagen festivallen is behoorlijk intensief. Dus een beetje extra nachtrust is geen overbodige luxe. Een goede tent is bijvoorbeeld deze uit de Fresh & Black-lijn van Decathlon. Waar anderen ‘s ochtends vroeg al liggen te bakken en braden in hun tentje, lig jij nog lekker in dromenland. En ook om het licht hoef je je geen zorgen te maken. In deze tent lijkt het namelijk de hele dag alsof het nacht is.

Festival Paklijst

Heb je je keuze kunnen maken tussen deze 10 campingitems? Dan ben je toe aan de volgende stap. Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden op Sziget 2019!

Sziget 2019

Sziget 2018
Photo: Rockstar Photographers

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Wil je weten hoe het er vorig jaar aan toe ging in Hongarije? Lees dan ons festivalrapport.

Tickets voor het festival zijn nu te koop via de website.

Sziget Logo

Sziget 2023

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2023
Line-up
Lorde
Macklemore
Mumford & Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.