Stadspark Live stopt na drie edities

Slecht nieuws uit Groningen: Stadspark Live houdt ermee op. Na drie edities doen de almaar stijgende kosten het festival de das om.

De organisatie geeft aan dat het festival in het Groningse Stadspark niet meer georganiseerd kan worden op de manier die ze voor zich zien. “Helaas hebben we de broodnodige groei die we voor ogen hadden niet kunnen bereiken, terwijl gelijktijdig de kosten op alle vlakken aanzienlijk zijn gestegen.” De droom om een jaarlijkse vaste waarde en ‘het Groningse Pinkpop’ te worden, is dus van de baan.

Zo kunnen we Stadspark Live helaas toevoegen aan een groeiende lijst van festivals die ermee stoppen of dreigen te stoppen. Eerder dit jaar trokken Parkpop en Tuckerville de stekker er al uit wegens financiële problemen. Ook een aantal bevrijdingsfestivals hadden het dit jaar moeilijk om rond te komen en de toekomst van Mañana Mañana is onzeker.

Drie mooie edities Stadspark Live

De eerste editie van Stadspark Live in 2019 was meteen uitverkocht. Sting, Tom Odell en Anouk waren van de partij in Groningen. Na de pandemie zette het festival de lijn van sterke line-ups door. Vorig jaar waren onder andere Simple Minds en Rag’n’Bone Man te zien en deze zomer kon je nog genieten van Lionel Richie en Gregory Porter. De organisatoren van het festival, SPOT Groningen en Mojo, zeggen ter afsluiting dat ze in de toekomst de samenwerking graag voortzetten. Laten we hopen dat die Groningse Pinkpop er dus ooit nog eens komt!