Sziget verrast met terugkeer van Goldband in 2024

Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Goldband speelt deze augustus op Sziget! Even leek het erop dat de Haagse sterren een seizoen rust zouden pakken na twee overvolle jaren, maar het Hongaarse festival heeft de primeur. Goldband is terug. Ze voegen zich op een affiche waar Sam Smith, Fred Again.. en Martin Garrix al op pronkten.

De show van Goldband op Sziget staat waarschijnlijk niet op zichzelf. Is het toevallig dat net deze week ook Lowlands en Pukkelpop – die in dezelfde periode plaatsvinden – met hun line-up komen? We think not.

Goldband speelde in 2022 en 2023 zo ongeveer elk festival in Nederland en België plat. Het werd een ongekende zegetocht, met zonder uitzondering een vermelding in de beste optredens van het weekend. Overal kon men rekenen op compleet leeg geveegde festivalterreinen, omdat iedereen zich meldde bij het optreden van Karel, Boaz en Milo. In 2024 leek het er vooralsnog op dat de boys een jaartje rust zouden pakken, maar daar lijkt dus nu toch verandering in te komen.

Keuze voor je ideale festivaldag

Goldband speelt deze augustus dus in ieder geval op Sziget Festival in Boedapest, Hongarije. Het festival vindt plaats van 7 tot 12 augustus. Naast eerdergenoemde headliners vind je daar ook Stormzy, Louis Tomlinson, Joost, Four Tet, Fontaines D.C., Big Thief en nog vele anderen. Meer acts voor Sziget 2024 worden in de komende weken verwacht.

Het wordt dus weer 6 dagen lang feesten, en van alles beleven op het bekende Óbuda-eiland. Heb jij nog een beetje hulp nodig om te kiezen hoe jouw ideale festivaldag er uitziet? Daar heeft Sziget de perfecte oplossing voor. De organisatie heeft namelijk een tool gemaakt die aan de hand van je voorkeuren de perfecte route op het festival uitstippelt.

Tickets Sziget 2024

Wie er in augustus bij wil zijn, kan nog tickets kopen via de website. De Super Early Bird, Szitizen Prime en Early Birds tickets waren snel de deur uit, maar er zijn nog wel 6-daagse en 3-daagse festivaltickets beschikbaar. Voor €289,- kan je 6 dagen lang feesten op Sziget en voor €199,- ben je er drie dagen bij. Welke drie dit precies zijn mag je zelf kiezen.

Ook zijn er nog zitplekken op de Sziget Express, daarmee stap je op in Amersfoort en uit in Boedapest. Een duurzame er gemakkelijke manier om aan te komen bij het festival. De kaarten hiervoor zijn ook verkrijgbaar in de Sziget webshop.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Kopen