‘Paul McCartney 99 procent zeker naar Pinkpop 2016’

1063
Paul Mccartney

Gisteren bevestigde Jan Smeets in het AD al dat er onderhandeld wordt met Paul McCartney voor Pinkpop 2016. Vandaag bericht 1Limburg dat de boeking van Sir Paul al zo goed als rond is.

Twee weken geleden koppelden we Paul McCartney al aan Pinkpop 2016. Jan Smeets bevestigt tegenover het AD dat er inderdaad wordt gesproken met McCartney, maar dat het ‘al lange tijd stil is vanuit zijn kamp’. 1Limburg bericht dat verschillende bronnen spreken van een mondeling akkoord is met Macca’s management.

McCartney werd al geprobeerd voor Pinkpop 2013 en 2015

Het is geen geheim dat Jan Smeets de ex-Beatle al jaren probeert binnen te halen. Voor Pinkpop 2013 leek de boeking van Paul McCartney lange tijd in kannen en kruiken. Doordat hij last-minute voorkeur gaf aan het Amerikaanse Bonnaroo vond de deal uiteindelijk alsnog geen doorgang. Voor Pinkpop 2015 werd opnieuw ingezet op McCartney, maar helaas: hij stond de week voor Pinkpop in de Ziggo Dome. Na het uitvallen van de Foo Fighters leek het eventjes tóch te gebeuren, maar ook dat mocht opnieuw niet baten (Paul zat nét in het vliegtuig naar New York).

Pinkpop Persconferentie

Is het voor Pinkpop 2016 dan eindelijk gelukt? Het lijkt er steeds meer op. We weten het volgende week woensdag 17 februari zeker, want dan is de Pinkpop Persconferentie. Die volg je de hele dag live via Festileaks. Jan Smeets zei eerder al de derde headliner geheim te willen houden tot dat persmoment. Hij sloot ook al uit dat het om Bruce Springsteen, Pearl Jam of Radiohead ging. Officiële bevestigingen voor Pinkpop bestaan voorlopig uit Red Hot Chili Peppers en Rammstein. James MorrisonCauses en The Common Linnets verklapten stiekem hun komst.

Pinkpop 2016

Het oudste onafgebroken popfestival van Europa vindt komend jaar plaats op 10, 11 en 12 juni op het bekende Megaland te Landgraaf. Het complete affiche wordt bekend tijdens de persconferentie op 17 februari. Die volg je traditiegetrouw via de liveblog op Festileaks. Drie dagen later begint de kaartverkoop. Kijk voor alle informatie over het festival op onze programmapagina.

Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.