Doe Maar op Pinkpop 2016

De geruchten klopten: de Nederlandse band Doe Maar staat dit jaar op Pinkpop. Dat bevestigde frontman Henny Vrienten via een video op zijn Instagram kanaal. Het filmpje is inmiddels verwijderd.

De video stond zondagavond ongeveer anderhalf uur online. “Pinkpop voor de derde keer. Drie keer is scheepsrecht”, zei Henny in het korte filmpje. “Dit wordt hem. Veni, vidi, vici.”

Het is de derde keer dat Doe Maar op Pinkpop speelt. De Nederlandse band stond eerder in 1982 en 1983 op het festival in Landgraaf. Niet iedereen vond dat destijds een succes: de bandleden werden bij hun tweede optreden met appels bekogeld. Vrienten kreeg er een tegen zijn gezicht, onderbrak de show en zei: “Als je het echt niet leuk vindt, rot dan op.” Check de beelden hieronder.

Aanstaande woensdag wordt de rest van het affiche van Pinkpop bekend gemaakt. Jan Smeets verklapte na een reeks geruchten al dat Paul McCartney mondeling zijn komst heeft toegezegd. Verder zijn Rammstein, Storksky en Red Hot Chili Peppers reeds bevestigd. Geruchten zijn er ook genoeg: Will And The People, The Common Linnets, James Morrison en Jack Savoretti hintten allemaal naar een optreden op het festival.

Pinkpop 2016

Het oudste onafgebroken popfestival van Europa vindt komend jaar plaats op 10, 11 en 12 juni op het bekende Megaland te Landgraaf. Het complete affiche wordt bekend tijdens de persconferentie op 17 februari. Die volg je traditiegetrouw via de liveblog op Festileaks. Drie dagen later begint de kaartverkoop. Kijk voor alle informatie over het festival op onze programmapagina.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2016

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 10-12 juni 2016
Line-up
Walking On Cars
Midas
Tickets Niet meer beschikbaar.