Poll: Welke act had eerder terug moeten keren op de festivalweide?

Je hebt ze misschien al op onze site voorbij zien flitsen: polls. Wij zijn namelijk ontzettend benieuwd naar de verwachtingen van onze trouwe lezers. Dit jaar markeert de terugkeer van veel van onze muzikale helden. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mening: Welke act had eerder terug moeten keren op de festivalweide?

De afgelopen maanden hebben we druk gespeculeerd over de terugkeer van niet de minste goden. Na jaren van ruzie hebben Axl Rose en Slash de strijdbijl begraven, of minstens ingezien wat financieel de meest lucratieve opties zijn, en dus gaat Guns n’ Roses weer op tournee. Ook LCD Soundsystem treffen we dit jaar weer op de bühne. In 2011 kondigde de band aan te stoppen. Vijf jaar later is ook bij James Murphy & co het Faithless-effect opgetreden en komen ze gewoon terug, voor meer.

Het is niet alleen een weerzien van bands die we eigenlijk niet meer hadden verwacht. Dit jaar markeert ook de terugkeer van artiesten die we al even niet meer hebben gezien. Rammstein-zanger Till Lindemann bracht vorig jaar nog een solo-album uit, maar het laatste Rammstein optreden in Nederland dateert alweer uit 2013. Ook de Red Hot Chili Peppers hebben we even moeten missen. Fans van de hete pepers kunnen dit jaar hun hart ophalen, niet alleen een optreden op Pinkpop is aangekondigd, maar ook een nieuwe plaat ligt dit jaar in de schappen.

[total-poll id=51779]