Benicàssim 2017 onthult Kasabian, Liam Gallagher en meer

Kasabian

Benicàssim voegt onder andere Kasabian en Liam Gallagher toe aan het affiche. In het totaal verwelkomt het festival negen nieuwe namen.

Alle nieuwe toevoegingen:

  • Kasabian
  • Liam Gallagher
  • Ride
  • Slaves
  • Bonobo
  • Mourn
  • Tyler the Creater
  • Blossoms
  • Surfin’ Bichos

Eerder werden Red Hot Chili Peppers, The Weeknd en Foals al gepresenteerd.

Kasabian

De heren uit Leicester zijn nog steeds druk bezig met hun zesde studioalbum. Waar het lange tijd leek dat het album nog in 2016 zou verschijnen, is de plaat nog steeds onder constructie. Hoe het album gaat heten en wanneer het in de schappen ligt, is nog onduidelijk. Inmiddels staat wel vast dat de fans zich op mogen gaan maken voor een nieuwe tour. De band lijkt een mooie (festival)zomer tegemoet te gaan. Zo staan de heren driemaal in Italië (onder andere Rock in Roma) en gaat het gerucht dat ze zich opnieuw mogen opmaken voor een headlinerspot op Glastonbury. Een optreden in de Lage Landen valt ook zeker niet uit te sluiten.
Benicàssim 2017

Het Benicàssim festival (voluit: Festival International de Benicàssim, maar je mag ‘Beni’ zeggen) vindt van 13 tot en met 16 juli plaats in het gelijknamige Spaanse kustplaatsje Benicàssim, niet ver van Valencia. Festileaks bezocht het festival vorig jaar en zag dat het festival perfect te combineren is met een welverdiende vakantie. Overdag is er de gelegenheid om lekker bij te komen van de zware festivaldagen, waar rond een uurtje of vijf de eerste bands hun deuntjes beginnen te spelen. Het festival is inmiddels populair geworden bij bezoekers met verschillende nationaliteiten, waaronder veel Engelsen. De afgelopen jaren speelden onder andere MuseBlur en Arctic Monkeys op het festival. Een early bird-ticket kost € 120,-. Zie voor meer informatie de website.

FIB Benicàssim Logo

FIB Benicàssim 2023

Locatie
Spanje
Benicàssim, Spanje
Datum 13-16 juli 2023
Tickets Kopen