Derde headliner Pinkpop 2018 kunnen we in december verwachten

Pinkpop
Photo credit: Bart Heemskerk / Pinkpop 2017

Als alles volgens plan verloopt mogen we begin december de onthulling van de derde Pinkpopheadliner verwachten. Dat meldt festivaldirecteur Jan Smeets in gesprek met Festileaks.

Vorige week stond Pinkpop volop in de schijnwerpers. Maandag onthulde Pinkpop de komst van Foo Fighters, terwijl vrijdag Bruno Mars officieel op het affiche werd bijgetekend. De vraag die rest: wanneer volgt de derde headliner?

Volgens Jan Smeets gaat dat als het goed is niet al te lang meer duren. “We gaan op een gegeven moment weer de Gouden Tip doen. Ik hoop dat we de derde headliner dan ook bekend kunnen maken.” Of de derde act al definitief vastligt, laat de festivaldirecteur nog in het midden. “Het ziet er goed uit, maar dat kan morgen ook weer anders zijn. Dat hebben we in het verleden al eens vaker meegemaakt.”

In hetzelfde gesprek liet Mr. Pinkpop al weten dat de ticketprijzen voor Pinkpop waarschijnlijk zullen stijgen, ook overweegt het festival een dance-podium.

Pinkpop 2018

Pinkpop 2016
Foto: Rene Bradwolff

Pinkpop vindt aankomend jaar plaats van 15 tot en met 17 juni. Dat is twee weken later dan vorig jaar en wederom niet tijdens Pinksteren. Dit jaar was Foo Fighters de eerste naam die het festival bekendmaakte. De aankondiging van Bruno Mars volgde enkele dagen later. Het volledige affiche van het festival wordt op 21 februari bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse perspresentatie in Paradiso. De voorverkoop start drie dagen later: op 24 februari kun je voor het eerst proberen een ticket te bemachtigen.

Kun jij niet wachten tot het moment dat er meer nieuws over de komende editie komt? Op ons forum kun je al speculeren over de rest van de line-up.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen