Poster Spotting: The Killers en Tame Impala op circulerend affiche TRNSMT 2018

Albuquerque/New Mexiko

Elk geruchtenseizoen is het weer raak: zelfgemaakte festivalposters. Ze kloppen eigenlijk nooit, maar het is ó zo leuk om er naar te kijken. In ‘Poster Spotting’ schotelen we je de meest leuke, interessante en realistische posters voor en laten we er ons ‘professioneel oog’ op los. Dit keer: TRNSMT 2018!

Afgelopen week maakte het Schotse TRNSMT de data voor 2018 bekend. Het festival beleeft komend jaar de tweede editie en bestrijkt voor het eerst twee weekenden. Vlak na deze bekendmaking verschijnt een (nep) affiche. Onder meer The Killers en Tame Impala sieren een indrukwekkende line-up.

De headliners

the killers

The Killers, Foo Fighters, Florence + The Machine, Royal Blood en Liam Gallagher zijn de headliners van dienst volgens dit affiche. Daarnaast maakt volgens dit affiche Tame Impala deel uit van de grote namen voor TRNSMT 2018.

Vooral Royal Blood en Tame Impala zijn opvallend te noemen. De drie acts hebben nog geen Europese festivaldata bekend gemaakt. Royal Blood is vooralsnog enkel te zien op festivals in Zuid-Amerika. Tame Impala heeft nog geen enkel optreden bekend gemaakt. Wel kwam de band afgelopen week met nieuw werk. De andere headliners volgens dit affiche zijn wel bekende namen. Foo Fighters staat onder meer op Pinkpop en Florence + The Machine staat in 2018 op Melt!. Daarnaast kondigde Snowbombing Liam Gallagher al aan en staat subheadliner Courteeners op Neighbourhood Weekender. Tot slot staan the Killers komend jaar op Rock In Rio Lisbao.

Geloofwaardigheid

De geloofwaardigheid van de poster lijkt op het eerste gezicht prima. Een deel van de acts heeft al Europese festivaldata bekendgemaakt. Andere acts staan op festivals elders in de wereld of kwamen afgelopen periode met nieuwe muziek. Er blijven echter ook nog een aantal vraagtekens staan rond het affiche. Zo heeft Tame Impala wel nieuw werk uit, maar lijkt een nieuw album of een tournee nog niet aan de orde.

Over de kleinere namen op het affiche is nog niet veel duidelijk. Een aantal acts, zoals Nothing But Thieves en Mastodon, hebben al shows bekend gemaakt. Vaak worden deze kleinere acts later bekend gemaakt. Dat weinig artiesten data bekend gemaakt hebben wil dus nog weinig zeggen.

Al met al is het affiche een aardige inschatting van de optredende artiesten. Er lijkt een mooie verdeling te zijn tussen headliners en overige bands. Ook zijn er geen spelfouten op de poster te vinden. De poster is dus zeker met zorg gemaakt. Of de maker gelijk krijgt kan alleen de tijd ons leren.

TRNSMT festival 2018

Foto: Ryan Johnston

In 2017 vond de eerste editie van het evenement plaats. Het was een enorm succes, aangezien er zo’n 120.000 bezoekers op af kwamen. TRNSMT verving het T in the Park festival, dat al sinds 1994 bestond. Vorig jaar stonden onder andere acts als Radiohead, Kasabian en Biffy Clyro in het Glasgow Green-park. Voor meer informatie ga je naar de website van het festival.

TRNSMT Logo

TRNSMT 2023

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Glasgow, Verenigd Koninkrijk
Datum 7-9 juli 2023
Line-up
The 1975
Sam Fender
Pulp
The 1975, Sam Fender, Pulp +63 meer
Tickets Dagkaarten vanaf €89. Combitickets vanaf €206. Kopen