Elk geruchtenseizoen is het weer raak: zelfgemaakte festivalposters. Ze kloppen eigenlijk nooit, maar het is ó zo leuk om er naar te kijken. In ‘Poster Spotting’ schotelen we je de meest leuke, interessante en realistische posters voor en laten we er ons ‘professioneel oog’ op los. Dit keer: Best Kept Secret 2018!

Voor de tweede keer krijgen we een poster voor Best Kept Secret 2018, afkomstig van een anonieme bron, onder ogen. Van de eerste poster waren we niet helemaal overtuigd. Zal dat anders zijn bij deze poster die we binnen kregen via ons contactformulier?

De Headliners
Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Bjork

De headliners laten meteen een gevarieerde, alternatieve programmering zien, precies zoals we van Best Kept Secret gewend zijn. Björk, The Killers en LCD Soundsystem hadden wij ook al opgeschreven als mogelijke headliners voor 2018.

De kans dat we ten minste één van deze headliners gaan zien op ons geliefde Best Kept Secret is zeker niet uit te sluiten. Zo is al bekend dat Björk met haar nieuwe, dromerige album ‘Utopia’ een rondje gaat maken langs de festivals. Sterker nog, ze is al bevestigd voor het Deense Northside. Dat festival vindt plaats in hetzelfde weekend als BKS. LCD Soundsystem is deze zomer eveneens in Europa te vinden met een nieuw album onder hun arm, namelijk op het Engelse All Points East. Ten slotte hebben ook The Killers al een Europese festivaldatim op de agenda staan. Met hun nieuwe plaat ‘Wonderful, Wonderful’ op zak zijn de heren komende zomer al te bewonderen op Rock In Rio in Lissabon.

Geloofwaardigheid

Wat betreft de headliners zou deze poster best geloofwaardig kunnen zijn, maar dat betekent niet dat er niks op aan te merken is. Ten eerste missen we de datum van Best Kept Secret. Nu weten we natuurlijk al dat het festival plaatsvindt op 8, 9 en 10 juni, maar dat soort info zouden we toch wel verwachten op een officiële poster. Ook de vormgeving zou voor een officiëel affiche redelijk bescheiden zijn.

Daarnaast liet de directeur van Primavera Sound via een livestream op Facebook weten dat Kurt Vile & Courtney Barnett geen plannen hebben om naar Europa te komen in 2018. Zou de maker van deze poster dat over het hoofd gezien hebben, of maken Vile en Barnett een uitzondering voor BKS? Ten slotte zien we op de poster Francis & The Lights staan, in de officiële spelling is ‘&’ echter voluit geschreven.

Voor de rest pronken op de poster prima namen die zeker niet zouden misstaan op Best Kept Secret. Het lijkt een prettige afwisseling van grote en kleine namen en er zijn meerdere genres aanwezig. Dit zal waarschijnlijk niet dé line-up van Best Kept Secret 2018 zijn, maar wij zouden er niet gek van opkijken als we een handjevol van deze namen terugzien in Hilvarenbeek.

Best Kept Secret 2018

Best Kept Secret stage four
Foto: Nathan Reinds

Best Kept Secret 2018 vindt plaats op 8, 9 en 10 juni in Hilvarenbeek. Over het programma en de tickverkoop is nog niets bekend, maar dat zal ongetwijfeld niet lang meer duren. Vorig jaar stonden onder meer Arcade Fire, Radiohead en Run The Jewels op het affiche. Check de website voor meer informatie over het festival.