The Wombats, Parov Stelar en meer naar Highfield 2018

The Wombats

Highfield Festival heeft zojuist een flinke reeks namen aan het affiche van 2018 toegevoegd. Onder andere Parov Stelar, Mando Diao en The Wombats maken deze zomer hun komst naar het Duitse festival.

In totaal heeft Highfield maar liefst vijftien acts aan de lineup toegevoegd. Een compleet overzicht vind je hier:

Met de aankondiging is de kans dat deze namen op Lowlands en Pukkelpop te zien zijn toegenomen. De drie festivals vinden namelijk in hetzelfde weekend plaats. Pukkelpop moet nog met de eerste namen komen, terwijl Lowlands onlangs haar eerste aankondiging deed.

Parov Stelar

(c) Rob Walbers

De Oostenrijkse act Parov Stelar is al een aantal jaren een favoriet onder het Europese festivalpubliek. De producer onderscheidt zich met zijn bijzondere muziekstijl, waarin hij invloeden van oude jazz- en swingmuziek combineert met moderne housebeats. Hiermee krijgt hij met gemak elke festivaltent die hij tegenkomt aan het dansen. Dit doet hij vaak met behulp van een heus live-orkest. Aankomend festivalseizoen is Parov Stelar verder nog te zien op Sziget en Lollapalooza Parijs.

Highfield 2018

Highfield vindt plaats van 17 t/m 19 augustus aan het Störmthallermeer ten zuiden van Leipzig. In 1998 vond het festival voor het eerst plaats. Vorig jaar kon je er onder meer genieten van optredens van The Offspring, Placebo en Billy Talent. In 2018 zijn onder meer Editors, Billy Talent en Dropkick Murphys te zien op het Duitse festival. Kaarten voor het festival zijn al in de verkoop gegaan. Als je snel bent kun je nog tot 7 december een combi-ticket kopen voor €119,-. Daarna zal de prijs van het ticket gaan stijgen. Voor meer informatie kan je terecht op de site van het festival.