alt-J, Bad Religion, PVRIS en meer naar Rock am Ring 2018

Alt-j
Photo: Gabriel Green

De organisatie van Rock am Ring voegt vandaag 14 nieuwe namen toe aan de affiche. Onder andere alt-J, Bad Religion en PVRIS zijn in het eerste weekend van juni op de Nürburgring te vinden.

Daarnaast geven ook Don Broco, Antilopen Gang, Thy Art Is Murder, Seasick Steve, Nothing More, Andrew W.K., 6ix9ine, Mantar, Scarlxrd, Giant Rooks en The Night Game optredens op de dubbelfestivals Rock am Ring en Rock im Park.

Rock am Ring maakte eerder al de komst van Foo Fighters, Gorillaz, Thirty Seconds to Mars, Rise Against, Muse en Snow Patrol bekend. Check de affiches van beide festivals hieronder:

alt-J

Foto: Kamiel Scholten

alt-J brak in 2012 vanuit het niets door met debuutalbum An Awesome Wave, waarvoor ze meteen een Mercury Prize wonnen. In datzelfde jaar was het trio al op Lowlands te zien. Met het tweede album This is All Yours, uit 2014, heeft de band hun geluid nog verder uitgediept. Zo lag op dat album meer de nadruk op langzame opbouw en elektronica. Inmiddels heeft alt-J hun derde album ook al uitgebracht, en zijn ze niet meer weg te denken van de festivals. De band heeft een sterke live-reputatie, waarbij de nadruk ligt op een indrukwekkende lichtshow.

alt-J heeft aankomende zomer wederom veel festivals op de planning staan met optredens op onder meer DourLatitude, Bilbao BBK Live en MS Dockville. Nederlandse fans kunnen zich opmaken voor twee intieme shows in het Amsterdamse Bos.

Rock am Ring 2018

Foto: Don Crusio/Festileaks
Foto: Don Crusio/Festileaks

Rock am Ring vindt plaats van 1 tot en met 3 juni op de Nürburgring. Onder meer Muse, Foo Fighters en Thirty Second To Mars geven acte de présence. Tickets voor het festival zijn al een tijdje verkrijgbaar. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Rock am Ring kent de laatste jaren roerige edities. In 2016 had het festival te maken met ernstig noodweer. Op de eerste dag trokken er hevige onweersbuien over het festivalterrein en sloeg de bliksem in. Het festival werd uiteindelijk afgelast. In 2017 werd de eerste festivaldag afgelast wegens terreurdreiging. Afgelopen jaar stonden onder andere Rammstein, System Of A Down, Die Toten Hosen en Prophets Of Rage op het festival. Wil je weten hoe dat was? Check het festivalrapport! Voor meer informatie, check je de site.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.

Meer van Sam