Gorillaz spelen nieuw nummer ‘Hollywood’ in Chili

Een primeur voor mensen die afgelopen week het concert van Gorillaz in Chili bijwoonden. De band speelde een nieuw nummer: ‘Hollywood’. 

Afgelopen week stonden de Gorillaz in een uitverkochte Movistar Arena in Chili. Fans die daar waren kregen een aangename verrassing te horen. De band rondom Damon Albarn liet een nieuw nummer, ‘Hollywood’, horen. Het nummer is nog niet officieel verschenen, maar is wel te zien op filmpjes van concertgangers. Op ‘Hollywood’ zijn ook Jamie Principle en Snoop Dogg te horen.

In 2017 verscheen het laatste album van Gorillaz, Humanz. In datzelfde jaar maakte de band al bekend dat er in 2018 een opvolger zou komen. Wanneer het nieuwe album uitkomt en hoe het zal heten is nog niet bekend.

Momenteel heeft Gorillaz een druk tourschema. De band is onder andere te zien op Roskilde, Rock Werchter en Lowlands. Of we op de festivals ook nieuw werk te horen krijgen is nog niet zeker, maar het optreden in Chili lijkt een goede voorbode.

Gorillaz

Gorillaz

De virtuele band, bestaande uit 2-D, Murdoc Niccals, Noodle en Russel Hobbs, begon in 1998. Het debuutalbum verscheen pas drie jaar later, waar hits als ‘Clint Eastwood’ en ’19-2000′ op staan. In een redelijk rap tempo verschijnen er nog drie studio-albums, maar horen we na The Fall ineens niets meer. Na zes jaar radiostilte werd dan eindelijk in 2017 Humanz uitgebracht, waarmee de groep weer ging optreden. Na diverse zaalshows, wordt de tour in 2018 voortgezet op de festivals.

Lowlands 2018

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

In 2018 vindt Lowlands plaats van 17 t/m 19 augustus. Afgelopen jaar vierde het festival haar 25e verjaardag. Toen waren Mumford & Sons, Editors en The xx de headliners. Dit jaar kun je optredens van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en  N.E.R.D verwachten.

Tickets voor de aankomende editie zijn in de verkoop en kosten 185,- euro exclusief servicekosten. Voor meer informatie over Lowlands 2018 kun je terecht op de officiële website.