Nathaniel Rateliff & The Night Sweats en meer naar Zwarte Cross 2018

Nathaniel Rateliff and the Night Sweats

Zwarte Cross maakt weer een portie nieuwe namen bekend. Niemand minder dan Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, Tim Knol en Kraantje Pappie zijn vandaag onder meer aangekondigd.

Het affiche van Zwarte Cross voor dit jaar begint al aardig vorm te krijgen. Eerder deze week maakte het festival ook al de namen voor het nieuwe hiphop podium, de Noabarhood, bekend. Daar kun je onder ander gaan genieten van De Likt en Fresku. Alle nieuwe namen die vandaag bekend zijn gemaakt voor het Achterhoekse festival check je op onderstaande poster.

foto van Zwarte Cross.

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats

De Amerikaanse singer/songwriter Nathaniel Rateliff begon zijn carrière in de stijl van folk en americana en niet zonder succes. Na drie studio-albums en een Europese tour in het voorprogramma van Mumford & Sons besloot Universal Records echter niet met hem verder te gaan. In 2012 reisde hij samen met Ben Howard, Bear’s Den en The Staves in Volkswagen busjes door heel Amerika voor de documentaire Austin To Boston. Maar daarna gooit hij ineens het roer om en vormt de band The Night Sweats. Rateliff weet zichzelf opnieuw uit te vinden met opzwepende soul en stomende rhythm-and-blues op het debuutalbum dat in 2015 verschijnt. Het door southern gospel geïnspireerde ‘S.O.B.’ (voluit ‘Son Of a Bitch’) wordt de leadsingle en oogst direct groot succes: in thuisland Amerika behaalt het nummer de gouden status!

Zwarte Cross 2018

Foto: Kamiel Scholten / Zwarte Cross

Zwarte Cross wordt gehouden van 12 tot en met 15 juli 2018. De editie van 2018 wordt de 22ste editie van het festival in Lichtenvoorde. Vier dagen lang kun je jezelf onderdompelen in de doldwaze wereld van gezelligheid en heel veel modder. 96 uur lang is het in elke hoek van het terrein feest. Het is dus niet voor niets dat het festival twee keer op rij de Festileaks Festival Award voor ‘Beste Sfeer’ won. Dit jaar staan onder meer Kaiser ChiefsVolbeat en Triggerfinger op het affiche. Check voor meer informatie de website van het festival!

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2018

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 12-15 juli 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.