Zelfbevestiging: Mario Batkovic naar Lowlands 2018

1501
Photo by © Martin Schumann

Opnieuw een leak, ditmaal is Lowlands aan de beurt. Mario Batkovic verklapt op zijn website zijn komst naar Lowlands 2018.

Mocht zijn tourschema kloppen, dan wordt de Bosnisch-Zwitserse accordeonist toegevoegd aan een line-up met onder meer N.E.R.D, Kendrick Lamar, Gorillaz en The War On Drugs. Het optreden van Batkovic staat gepland voor zaterdag 18 augustus.

Batkovic is overigens niet de eerste artiest die zelfstandig zijn aanwezigheid op het Lowlandspodium aankondigd. The Wombats en James Bay gingen de accordeonist al voor.

Mario Batkovic

Mario Batkovic is een accordeonist van Bosnisch-Zwitserse afkomst. Met enkel de klanken van zijn accordeon weet hij het publiek in te pakken. Een dik jaar geleden begon hij met de opname van zijn eerste soloalbum. Hierbij werd hij bijgestaan door niemand minder dan Geof Barrow van Portishead. Zijn plaat Mario Batkovic verscheen begin vorig jaar, met daarop uitsluitend instrumentele stukken. Met zijn werk maakte de accordeonist vorig jaar al grote indruk op onder meer Eurosonic, Le Guess Who? en Grasnapolsky. Dit jaar pakt hij het groter aan met een show in Biddinghuizen.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Lowlands 2018

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

In 2018 vindt Lowlands plaats van 17 t/m 19 augustus. Afgelopen jaar vierde het festival haar 25e verjaardag. Toen waren Mumford & Sons, Editors en The xx de headliners. Dit jaar kun je optredens van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en  N.E.R.D verwachten.

Tickets voor de aankomende editie zijn in de verkoop en kosten 185,- euro exclusief servicekosten. Voor meer informatie over Lowlands 2018 kun je terecht op de officiële website.

Met de eerste namen is het natuurlijk tijd voor voorpret. Check hier onze Lowlands 2018-playlist:

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.