Onderaan de Best Kept Secret-poster: maak kennis met The Districts

The Districts
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

In onderaan de poster laten we je in drie video’s kennismaken met onbekende pareltjes die verstopt zijn op je favoriete festivals. Onderaan de BKS-poster vinden we The Districts, een indie-rockband die al een tijdje aan de weg timmert. Hoogste tijd om dus eens goed kennis te maken met de heren uit Pennsylvania.

Toen frontman Rob Grote en drie van z’n vrienden in 2009 nog op school zaten, besloten ze hun eigen band te vormen. Een onvervalste high school band dus, en nog een verdraaid goede ook. De heerlijke dansbare indie-rock van The Districts put duidelijk inspiratie uit de Amerikaanse blues- en folkrock van bijvoorbeeld The Black Keys. Vergelijkingen voldoen echter niet om de band te leren kennen. Daarom nemen we je in drie momenten mee door de loopbaan van de band.

  • Wie: The Districts
  • Wanneer: 8 juni
  • Waar: Best Kept Secret
  • Wat: Indie-rock

1. Het eerste album

Na twee ep’s is het in 2012 tijd voor een debuutalbum, zo dachten de mannen. Zowel de voorgaande ep’s als het album Telephone bracht de band op eigen houtje uit. Hun harde werken wordt beloond en hun eerste plaat levert de band zelfs de bescheiden hits ‘Funeral Beds’ en ‘Long Distance’ op.

2. The Districts tekent bij Fat Possum Records

Na het uitbrengen van Telephone duurt het dan ook niet lang voordat The Districts in het oog springt bij de muziekindustrie. In 2013 weet Fat Possum Records, het platenlabel van o.a. The Black Keys en Dinosaur Jr., de band voor zich te winnen. Een jaar later volgt de eerste EP onder het platenlabel. Op The Districts staan drie opgepoetste versies van oude nummers, maar horen we ook twee nieuwe platen, waaronder ‘Rocking Chair’.

3. The Districts op Glastonbury

Vanaf dat moment gaat het snel met The Districts. Waar ze in 2014 voor het eerst met een teentje het water van de Europese festivals voelen, springen ze er in 2015 met een bommetje in. Met het uitbrengen van hun tweede studio-album A Flourish and a Spoil weten de heren zelfs een plekje te bemachtigen op één van de grootste festivals van Europa: Glastonbury. Daarnaast maken ze in datzelfde jaar voor het eerst hun opwachting op de Nederlandse festivals, met London Calling en Lowlands op het tourschema.

Drie jaar later is de band weer terug op de Nederlandse festivalbodem. Ben jij net zo enthousiast geworden over The Districts als wij? Ga de band dan checken op Best Kept Secret!

Best Kept Secret 2018

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

In 2018 vindt de zesde editie van Best Kept Secret plaats. Het festival wordt dit jaar vroeger gehouden dan voorgaande jaren. Op 8, 9 en 10 juni strijkt het festival neer op Beekse Bergen. Afgelopen editie stonden onder meer RadioheadArcade Fire en Run The Jewels op het affiche. Dit jaar kun je genieten van optredens van onder andere Arctic MonkeysThe National en LCD Soundsystem. Meer informatie en tickets voor het festival vind je op de website van het Brabantse festival.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2018

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 8-10 juni 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.