Een wijziging in het programma van Dour 2018. Wizkid heeft helaas afgezegd, Davido is hiervoor in de plaats gekomen.

Wizkid heeft alle optredens in half juli af moeten zeggen. Dat betekent dat hij ook zijn optreden op Dour moet cancellen. De singer-songwriter wordt vervangen door Davido, laat het Belgische festival weten via de sociale media kanalen.

Eerder werden er voor Dour al Tyler, The CreatorThe Jillionaire en Soulwax aangekondigd.

Davido

David Adedeji Adeleke, beter bekend als Davido is een Nigeriaanse singer-songwriter, geboren in de Verenigde Staten. Zijn muziek is gefocust op Afropop en Afrobeat. In 2012 kwam zijn debuutalbum Omo Baba Olowo uit en werd goed ontvangen. Door zijn achtergrond werd de singer-songwriter snel groot in Nigeria. Hier produceerde hij nummers met grote Nigeriaanse artiesten. Naast Dour is Davido ook nog terug te zien op het Afropunk festival in Parijs. 

Dour

Dour algemeen

Dour is het grootste muziek- en toeristische event van Franstalig België. Al 29 jaar lang heeft het festival de perfecte formule om één van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn: een unieke, erg diverse programmatie met grote kleppers maar vooral spannende ontdekkingen, een prachtige locatie en een organisatie die haar gelijke niet kent. Naast muziek is er bovendien voldoende ruimte voor andere vormen van kunst en cultuur.

Dour Festival 2018 vindt plaats op 11 t/m 15 juli 2018 in het gelijknamige plaatsje Dour in België. De kaarten voor het festival zijn inmiddels in de verkoop gegaan. Weekendtickets zijn verkrijgbaar vanaf € 155,-. Kijk voor meer informatie op de website.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.