De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Youngr op Pinkpop!

Al vanaf het begin der tijden is muziek een primaire levensbehoefte in de familie Darnell. Zo stond in 1982 de vader des huizes al op het Pinkpop-affiche, onder de naam Kid Creole. Na veel geëxperimenteer besluit ook zoon Dario het muzikale pad te bewandelen, en dropt de heerlijke track ‘Out Of My System’ onder de naam Youngr. Vanaf dit moment is het enkel upwards voor de artiest en heeft hij net als zijn vader een plekje bemachtigd op het Pinkpop podium.

  • Wie: Youngr
  • Wanneer: zaterdag 16 juni 2018, 17:30 – 18:30
  • Waar: Pinkpop, stage 4
  • Wat: electropop

1. Youngr verhuist van zijn studio naar het podium

Na een lange tijd band hoppen, besluit Dario in 2013 het heft in eigen handen te nemen en solo te gaan. Als muzikale duizendpoot die hij is, bespeelt hij dan ook alle instrumenten zelf. Daarbij maakt hij gebruik van een boel ingespeelde loopjes. Voor lange tijd reikt dit project niet verder dan het web, totdat hem anderhalf jaar later wordt gevraagd de thuisstudio in een live omgeving uit te stallen. En yes, kassa! Onder de naam Youngr bewijst hij dat er niet meer dan één man nodig is om een briljant optreden neer te zetten.

2. De eerste EP ‘Out Of My System’ gooit direct hoge ogen

Een goede mix van dansbare en gevoelige electropop. Dat is wellicht de bondigste manier om de hit ‘Out Of My System’ te omschrijven. De plaat verschijnt in 2016 op de gelijknamige EP. Na de release blaast de plaat op, sindsdien heeft ‘Out Of My System’ ruim 30 miljoen streams op z’n naam staan. Ook gevestigde artiesten pakken het nummer op. Onder meer Galantis remixet de plaat en Steve Aoki duikt met de beste man zijn studio in.

3. Het bundelen van alle hits in This Is Not An Album

Na de take off van de debuutsingle ‘Out Of My System’ weet Youngr structureel een aantal nieuwe platen uit te brengen. Ook experimenteert de beste man met materiaal van andere muzikanten. Zo maakt hij hits van Craig David en Daft Punk eigen in swingende bootlegs en mixt deze vlekkeloos weg in de het zelfgeschreven materiaal. Na lang in dubio te hebben gezeten, dropt Youngr begin 2018 toch zijn eerste album genaamd This Is Not An Album. Hiernaast weet de artiest al te verkondigen in de toekomst met nog meer muzikanten te gaan werken, zowel in de studio als op het podium. We gaan dus geheid meer horen van deze artiest!

Pinkpop 2018

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop 2018 vindt plaats van 15 t/m 17 juni in Landgraaf. Het festival viert dit jaar zijn 49e editie. Op het affiche prijken acts als Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Ook zullen Snow Patrol, Jessie J en Bløf een optreden geven. Tickets voor het hele weekend kosten dit jaar €220,- (excl. servicekosten). Als je slechts een dagje wilt doen, kost dat je €100. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival, of de festivalpagina op Festileaks.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.