Opwarmen voor Best Kept Secret: eerste festivaloptreden van Future Islands in 2018

Future Islands

Nog een dikke maand en het is zover: Best Kept Secret 2018 trapt af. Op eerste dag krijgen we meteen Arctic Monkeys als headliner voorgeschoteld, maar er zijn natuurlijk meerdere redenen om de dagen af te tellen. Zo ook op de BKS-vrijdag: Future Islands. Het drietal speelde zondag hun eerste festivaloptreden van 2018 op Homecoming, een festival georganiseerd door The National. Wij trokken vijf conclusies.

1. Een feestje voor Singles

Future Islands at Homecoming 2018 Setlist

We bedoelen natuurlijk niet dat je enkel welkom bent zonder partner, maar wel dat het album Singles duidelijk de plak zwaait. Bijna de helft van de setlist komt van het album uit 2014. Opvallend, want vorig jaar kwam The Far Field uit. Die plaat moet het met twee nummers minder doen. Fans van debuutplaat Wave Like Home komen helaas minder aan hun trekken.

2. Samuel Herring houdt zich niet in

Na vier maanden niet op een podium te hebben gestaan, is de eerste keer altijd weer even wennen, toch? Nope, Samuel Herring knalt vanaf het eerste concert dat hij geeft. Kun je nagaan hoe hij over een maand speelt, als hij wél opgewarmd is. Wie weet spring hij weer over een omheining heen!

3. Goeie vrienden

De eerste festivalshow van Future Islands vond plaats op Homecoming festival in Cincinnati. Hun collega’s van The National waren lang op tour en gaven een tweedaags festival bij hun terugkeer thuis. Daarvoor nodigden ze enkele goeie vrienden uit, onder andere dus Future Islands. De twee bands spelen misschien niet op dezelfde dag op Best Kept Secret, maar er zit maar een dagje tussen. Wellicht krijgen ze bezoek?

4. Een goeie spreiding van de hits

Openen met ‘Ran’, ‘Long Flight’ tussendoor en ‘Seasons’ aan het einde. Future Islands laat de show geen moment vertragen en bouwt verschillende hoogtepunten in. Natuurlijk heeft de band buiten die drie nummers ook nog materiaal om het publiek aan het dansen te krijgen. Anders neem je een voorbeeld aan Herring. Hoe deed hij dat ook alweer?

5. Slechte timing? Maakt niet uit!

Om 18u30 moeten spelen is voor veel artiesten geen geschenk. In het volle licht, als iedereen op zoek gaat naar eten: het is soms een ondankbare spot. Daar trekt Future Islands zich echter niets van aan. Op Homecoming trokken ze een volle wei, ongeacht de namiddagzon. Geen lichtshow? Samuel Herring is de enige show die je nodig hebt!

Best Kept Secret 2018

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

In 2018 vindt de zesde editie van Best Kept Secret plaats. Het festival wordt dit jaar vroeger gehouden dan voorgaande jaren. Op 8, 9 en 10 juni strijkt het festival neer op Beekse Bergen. Afgelopen editie stonden onder meer RadioheadArcade Fire en Run The Jewels op het affiche. Dit jaar kun je genieten van optredens van onder andere Arctic MonkeysThe National en LCD Soundsystem. Meer informatie en tickets voor het festival vind je op de website van het Brabantse festival.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen