6 dingen die we kunnen verwachten van Foo Fighters op Pinkpop 2018

Dave Grohl en consorten zijn een bekende naam in festivalland en zeker ook in Landgraaf. Foo Fighters staan voor de derde keer op Pinkpop en prijken samen met Pearl Jam en Bruno Mars bovenaan het affiche. De tour van Foo Fighters is al even aan de gang; 3 juni stonden ze bijvoorbeeld al op Rock am Ring. Wat kunnen we verwachten van de mannen op Pinkpop?

1. De setlist

Foo Fighters Setlist Rock am Ring 2018 2018, Concrete and Gold

Scroll even door de setlist van de show op Rock am Ring en je glundert van oor tot oor. Een enorme diversiteit zorgt ervoor dat fans van het eerste uur en nieuwe fans aan hun trekken komen. Uiteraard komt het nieuwe album Concrete and Gold aan bod (3x), maar overschaduwt het niet andere albums als The Colour and the Shape (3x).

2. Mister Grohl

Iedere rocker wil hem zijn en laten we eerlijk zijn: waarom niet?! Hij vliegt de wereld rond, beheerst alle instrumenten, heeft een cv waar de grootste der aarde jaloers op zijn, is vader van een drietal prachtdochters, oersterk met het publiek en bovenal een heel tof persoon. Op Pinkpop vertolkt hij de rol van frontman en we kunnen niet wachten om hem te horen schreeuwen over de festivalweide.

3. Moshpit


De nekspieren en stembanden zijn bij de eerste nummers al aardig getest. Tijd voor het echte werk. De deinende massa wijkt uiteen bij het horen van een build up en dan als het gitaargeweld schalt, host iedereen er op los. Krijg jij al zin in ‘The Pretender’, ‘All My Life’ of ‘Monkey Wrench’?

4. Covers

Gluur nogmaals naar de setlist en je spot zomaar een drietal tracks die niet van de mannen uit Seattle zijn. De Rock am Ring-gangers werden getrakteerd op ‘Under My Wheels’ (Alice Cooper), ‘Under Pressure’ (Queen & David Bowie) en ‘Stay With Me’ (Faces). De vraag is dus eigenlijk niet óf, maar wélke covers ze gaan spelen op Pinkpop.

5. Een dolletje op z’n tijd

Muziekfanaten zullen het zich nog goed kunnen herinneren; drie jaar geleden brak Dave Grohl zijn been in Zweden. Drie jaar later staat hij wederom op Ullevi Göteborg. De grappenmaker heeft speciaal voor deze show een stuntdubbel ingehuurd die de val van 2015 naspeelt. Lachend springt hij even later zelf weer over het podium. Zal Dave voor Pinkpop ook iets uit de hoge hoed toveren?

6. Wanna be a rockstar?


Verscheidene bands doen het; onder andere Green Day deed het al eerder op Pinkpop. Het is waar iedere festivalganger met een beetje feel voor muziek van droomt: uit het publiek het podium op worden getrokken. Voor de Foo Fighters is het ook geen vreemde truck. Dat wordt met kriebels in de buik vooraan staan!

Lyrics Quiz

Laatst postten we de lyrics quiz van Foo Fighters. Test hier je kennis van de songteksten, en kijk of jij alles foutloos meeschreeuwt op Pinkpop!


Bekijk je dit artikel met de Festileaks app? Quiz dan hier!

Best Tracks

Een tijdje terug vroegen we jullie naar je favoriete nummers van de Dave Grohl en co. Hierbeneden vind je de 20 beste Foo Fighters-tracks, samengevat in een handige afspeellijst. Heb je een dringende behoefte aan meer van dit soort muzikale overzichtjes? Check dan ook ons Spotify-kanaal!

Foo Fighters

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband die bestaat uit vijf leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op naar aanleiding van het uiteen vallen van Nirvana na de dood van Kurt Cobain. Hun nieuwe album ‘Concrete and Gold’ kwam afgelopen september uit, en met dit album werd het startschot voor de tour gelost. Net als dit jaar is Foo Fighters in 2018 op festivals te vinden. Eerder werden Rock am Ring en Pinkpop al aangekondigd!

Pinkpop 2018

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop 2018 vindt plaats van 15 t/m 17 juni in Landgraaf. Het festival viert dit jaar zijn 49e editie. OP het affiche prijken acts als Pearl Jam, Foo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Ook geven Snow Patrol, Jessie J en Bløf een optreden.

De weekendtickets zijn al een tijdje uitverkocht. Dagkaarten zijn voor alle drie de dagen nog wel beschikbaar. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival of de festivalpagina op Festileaks.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen