Jan Smeets betreurt dodelijk incident: “Het is verschrikkelijk”

Pinkpop 2018
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Een bestelbusje is ingereden op een groep bezoekers na afloop van Pinkpop 2018. Daarbij is een dode gevallen, ook raakten drie mensen zwaargewond. Zojuist spraken Jan Smeets, de burgemeester van Landgraaf, een politie-agent en de woordvoerder van het OM op de persconferentie. Hier werd meer informatie gegeven over het dodelijk incident.

Een emotionele Smeets laat weten: “Het was de meest succesvolle editie in Langraaf. Ik heb enorm te doen met de familie, die dat allemaal mee hebben moeten maken. Wij waren heel snel op de plek des onheils. Het is de eerste keer dat Pinkpop een dode te betreuren heeft, en dit is vreselijk. Dat het na 3 dagen feest zo abrupt eindigt is verschrikkelijk.”

Bij het incident is op dit moment bekend dat er één dodelijk slachtoffer te betreuren is, een 35-jarige man uit Heerlen. Het slachtoffer was een bekende in het Limburgse popcircuit, de man was namelijk vrijwilliger bij verschillende poppodia, zo meldt RTL Nieuws. Daarnaast zijn er op het moment 3 zwaargewonden: een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige en 23-jarige uit Heerlen. Alle gewonden liggen in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

De 34-jarige verdachte Heerlenaar heeft zichzelf vanuit Amsterdam gemeld en wordt nu naar Heerlen gebracht. Het OM laat weten dat de verdachte is aangehouden voor doodslag en poging tot doodslag.

Incident

Vannacht is een busje ingereden op een groepje festivalbezoekers. Hierbij is een dode gevallen en zijn drie mensen zwaargewond geraakt. Het witte bestelbusje is doorgereden. Het bestelbusje is gevonden en een verdachte is inmiddels aangehouden.

Veel bezoekers hebben het ongeluk zien gebeuren. Het voorval gebeurde bij de ingang van camping B, vlakbij het festivalterrein. De in- en uitgangen van de campings waren afgesloten maar zijn inmiddels weer open. De weg waarop het ongeval gebeurde, de Mensheggerweg, is nog dicht.

Pinkpop 2018

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Pinkpop 2018 vond plaats van 15 tot en met 17 juni in Landgraaf. Het festival vierde dit jaar zijn 49e editie. Op het affiche prijken acts als Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Daarnaast waren ook Snow Patrol, Jessie J en Bløf van de partij. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival, of de festivalpagina op Festileaks.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Thomas Heijligers

Head of Pre-Coverage en trots lid bij Festileaks. Limburgse student woonachtig in Den Haag. Krijgt kippenvel van Radiohead, danst bij Dua, jankt bij Sigur Rós en vibet op Silver Pozzoli.

Meer van Thomas