Jan Smeets doet het rustig aan op Pinkpop 2018

Jan Smeets
Foto: Kamiel Scholten (Festileaks)

Eind mei onderging festivaldirecteur Jan Smeets met spoed een hartoperatie. In de weken voor het festival is de baas van Pinkpop dus vooral herstellende. Ook op het festival zelf moet de festivaldirecteur het rustig aan doen.

Hoewel veel mensen een jaartje zouden overslaan, geldt dat niet voor Pinkpopbaas Jan Smeets. ”Wat moet ik anders? Thuis in bed gaan liggen?” geeft de directeur aan tegenover het AD.

Het afzeggen van Jan Smeets was eigenlijk nooit een optie. Het festival heeft namelijk niet één afzegging van bands gekregen. En dan keert ook Pearl Jam eindelijk terug op het Limburgse festival. De festivaldirecteur blijft dit jaar (met tegenzin) op de achtergrond, maar is er ook op de 49e editie bij. ”Ik voel me niet goed, maar het kon erger,” aldus de festivaldirecteur.

Pinkpop 2018

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop 2018 vindt plaats van 15 t/m 17 juni in Landgraaf. Het festival viert dit jaar zijn 49e editie. Op het affiche prijken acts als Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Ook zullen Snow Patrol, Jessie J en Bløf een optreden geven. Weekendtickets zijn inmiddels al uitverkocht. Dagkaarten zijn nog wel te krijgen voor de prijs van €100.

Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival, of de festivalpagina op Festileaks. Ook kun je je alvast goed voorbereiden met onze playlist op spotify.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen