Vorige week maakte Best Kept Secret bekend komend jaar, net als Pinkpop, in het Pinksterweekend plaats te vinden. Jan Smeets geeft in het slotinterview met 3voor12 verrast te zijn door deze datum.

Hoewel de ‘clash’ tussen de festivals niet direct tot problemen hoeft te leiden, vindt de festivaldirecteur het niet verstandig. De twee festivals gaan hoe dan ook uit de zelfde vijver met artiesten vissen. Jan Smeets geeft tegelijkertijd ook aan dat er niet direct problemen worden verwacht. ‘Zij (Best Kept Secret, red.) hebben een ander podiumbedrijf, andere security en normaal gesproken clash je daarop.’

Op het kantoor van het Limburgse festival lijken mensen zich weinig zorgen te maken, volgens de festivaldirecteur. ‘Wie kan er tegen de vijftigste editie van Pinkpop op? Toch niemand? Als ik hun was zou ik dat helemaal niet doen. Ik zou het een week later of eerder doen.’

In het interview met 3voor12 ging Jan Smeets ook in op de Nederlandse acts voor Pinkpop 2019. Daarnaast liet de festivaldirecteur weten dat er een lijntje is uitgegooid naar The Police.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Afgelopen weekend prijkte de line-up van de 49e editie van het festival met  Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars. Over de 50e editie is tot op heden weinig bekend. Wel vindt het festival traditie getrouw in het Pinksterweekend plaats, 8, 9 en 10 juni 2019. Het festival in Landgraaf clasht daarmee voor het eerst met Best Kept Secret. Pinkpop kijkt daarnaast nog naar een eventuele extra dag, om de 50e editie van het festival nog meer kracht bij te zetten.