De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Marmozets op Pinkpop!

Marmozets heeft een bijzondere opstelling. De rockband bestaat namelijk uit twee families: Zangeres Rebecca MacIntyre’s en haar twee broers Sam en Josh zitten in de band. Al sinds kinds af aan waren ze samen bezig met muziek maken. Voor een wedstrijd bij hen op school moest een band samengesteld worden. Uiteindelijk bleven de MacInthyres en nog twee anderen over, waaronder de huidige gitarist Jack Bottomley. Uiteindelijk werd zijn broer Will ook lid van de band en was Marmozets geboren.

  • Wie: Marmozets
  • Wanneer: Zaterdag 16 juni, 14.50 – 15.30
  • Waar: Pinkpop, Brightlands Stage
  • Wat: hardrock

1. Ready, set, Marmozets!

Het is het begin voor Marmozets en het einde van The Marmozets. Het lidwoord hebben ze misschien laten varen, maar de liefde voor hun felle rockmuziek zit er nog evenveel in. In 2011 brengen ze hun eerste EP Passive Agressive uit. En daar laten ze het niet bij zitten, want een jaar later staat hun EP Vexed alweer klaar om te luisteren.

2. Attitude en gitaren veroveren ieders hart

Na wat singles is daar dan het debuutalbum: The Weird And Wonderful Marmozets. Met keiharde gitaren en de stoere houding van zangeres Rebecca veroverden ze het hart van menig criticus. Iedereen wist het; binnen no-time zou deze band op de mainstage van ieder festival staan.

3. Het begin van een nieuwe periode

Wat na het eerste album hun zegevierende tijd had moeten zijn werd uiteindelijk een fysiek en mentaal zware periode. Zangeres Becca moest zich aan beide knieën laten opereren, waarna ze fysiotherapie moest volgen om opnieuw te leren lopen. En als dat nog niet genoeg was verloren zij en haar broers ook nog hun oma. Met deze uitdagingen op hun pad duurde het uitbrengen van een nieuw album misschien een tijdje, maar deze emotionele lading is op een intieme manier terug te horen op het nieuwste album: Knowing What You Know Now.

Pinkpop 2018

Pinkpop 2018 vindt plaats van 15 t/m 17 juni in Landgraaf. Het festival viert dit jaar zijn 49e editie. Op het affiche prijken acts als Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Ook zullen Snow Patrol, Jessie J en Bløf een optreden geven. Tickets voor het hele weekend kosten dit jaar €220,- (excl. servicekosten). Als je slechts een dagje wilt doen, kost dat je €100. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival, of de festivalpagina op Festileaks.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.