Opwarmen voor Best Kept Secret: CHVRCHES’ eerste festivalshow van 2018

Chvrches
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Op donderdag 31 mei speelde CHVRCHES hun eerste festivalshow op Primavera Sound in Barcelona. Nog maar 5 nachtjes slapen en je kunt CHVRCHES op Nederlandse bodem zien spelen. Het Schotse trio staat op vrijdag 8 juni om middernacht op de planken van Best Kept Secret. Wat kunnen we verwachten?

1. De nieuwe setlist

CHVRCHES Setlist Primavera Sound 2018 2018, Love Is DeadCHVRCHES bracht onlangs hun derde album Love Is Dead uit en dat is te merken voor het publiek! De band speelde in deze eerste festivalshow in hun toegewezen uur totaal dertien nummers, waaronder vijf van de nieuwste plaat. Met de nieuwe tracks ‘Get Out’ en ‘Never Say Die’ weet het drietal het publiek helemaal los te krijgen. Natuurlijk werden de tracks van eerdere albums Every Open Eye en The Bones of What You Believe niet overgeslagen. ‘The Mother We Share’, nog steeds één van CHVRCHES’ grootste hits, mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

2. Een super strakke show

Na een lange intro is het dan eindelijk zover. De track ‘Get Out’ komt van het nieuwe album Love Is Dead en is voor veel fans een perfect momentje om helemaal los te gaan. De officiële (halve) festivalshow van CHVRCHES op Primavera Sound zie je hier. Eigenlijk kun je van CHVRCHES alleen een hele strakke show verwachten, waarbij Lauren Mayberry op het podium schittert. Met haar lange, doorzichtige jurk, plateauzolen en glitters (heel veel glitters) zal ze het podium rondfladderen op zoek naar de perfecte zangtonen. De visuals zijn op zich niet heel erg bijzonder, maar voegen wel net dat extraatje toe aan de show.

3. Een lovend publiek

Fan Michelangello gaf aan dat de festivalshow op Primavera Sound spectaculair was, maar dat hij de track ‘Tether’ van The Bones Of What You Believe wel miste in de setlist. We feel you Michelangello.

@chvrches @primavera_sound ? #chvrches

Een bericht gedeeld door Gaelle Beri (@gaelleberi) op

Alleen maar liefde voor CHVRCHES.

Joseppa geeft met meerdere foto’s en video’s op Instagram aan dat het optreden fantastisch was: ‘Laatste dag met CHVRCHES. Één groot feest om dansend te eindigen. Het nieuwe album klinkt beter, directer en verbonden aan hun vorige werk.’

CHVRCHES

De band CHVRCHES werd in 2011 gevormd in Glasgow, Schotland. Al 7 jaar timmeren bandleden Lauren Mayberry, Iain Cook en Martin Doherty aan hun muzikale weg. Hun muziekstijl valt in het genre elektropop of synthpop. In september2013 bracht het trio hun debuutalbum The Bones of What You Believe uit. ‘The Mother We Share’ van datzelfde album is nog steeds een van hun bekendste hits. Precies twee jaar later, was daar de tweede plaat Every Open Eye. Maar nu is het tijd voor nieuwe muziek! CHVRCHES’ derde album is net uit en zal vertoond worden op vele Europese festivals: Primavera Sound, Best Kept Secret.

Best Kept Secret 2018

In 2018 vindt de zesde editie van Best Kept Secret plaats. Het festival wordt dit jaar vroeger gehouden dan voorgaande jaren. Op 8, 9 en 10 juni strijkt het festival neer op Beekse Bergen. Afgelopen editie stonden onder meer RadioheadArcade Fire en Run The Jewels op het affiche. Dit jaar kun je genieten van optredens van onder andere Arctic MonkeysThe National en LCD Soundsystem. Meer informatie en tickets voor het festival vind je op de website van het Brabantse festival.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen