De weersverwachting voor Pinkpop 2018 lijkt rooskleurig. Het is gedurende het weekend overwegend droog, warm en regelmatig zonnig. De weersvoorspelling zal voor ons aller Jan (Smeets) in ieder geval reden zijn om zijn zonnebrand quote weer van stal te halen. Meteoroloog Jordi Huirne van Weeronline bespreekt het weerbericht van Landgraaf.

Vrijdag 15 juni

Verwachting: Niet te warm, regelmatig zon, weinig wind, weinig bewolking
🌡 Temperatuur: 23°C
🚘 Aankomsttijd: Maakt niet uit
👕 Kledingadvies: Korte broek, t-shirt, teenslippers en een vestje voor in de avond
⛺ Nacht: Het is 15°C om 00.00. Het koelt ’s nachts af tot 12°C. Gebruik een zomerslaapzak en een dunne pyjama
🏆 Weercijfer: 8

“Het is perfect festivalweer: niet te warm, regelmatig zon en daarnaast is er weinig wind. Het is een droge zomerdag. Tussen twaalf en drie zal de zon fel schijnen. Het is dan zonkracht zeven, daarom moet je goed smeren.”

Zaterdag 16 juni

Verwachting:Warme zomerdag, regelmatig zon en kleine kans op een bui
🌡 Temperatuur: 24°C
🚘 Aankomsttijd: Voor 12.00
👕 Kledingadvies: Korte broek, t-shirt, teenslippers en een vestje voor in de avond
⛺ Nacht: Het is 15°C om 00.00. Het koelt ’s nachts af tot 12°C. Gebruik een zomerslaapzak en een dunne pyjama
🏆 Weercijfer: 7

“De zaterdag begint mooi. In de ochtend is er veel ruimte voor zon. Gedurende de middag ontstaan er wolken, maar is er ook een kleine kans op een bui. Het blijft waarschijnlijk droog, maar hou wel de berichten in de gaten. Tussen twaalf en drie is er ook regelmatig zon, goed smeren dus.”

Zondag 17 juni

🌦 Verwachting: Minder warm dan voorgaande dagen, meer wind, kans op een paar buien
🌡 Temperatuur: 19°C
🚘 Aankomsttijd: Voor 12.00
👕 Kledingadvies: Lange broek, normale schoenen, een poncho mee en een vestje voor in de avond
⛺ Nacht: Het is 13°C om 00.00. Het koelt ’s nachts af tot 12°C. Gebruik een zomerslaapzak en een dunne pyjama
🏆 Weercijfer: 6

“De dag begint waarschijnlijk droog met af en toe zon. In de loop van de ochtend en begin van de middag trekken er waarschijnlijk buien over het festivalterrein. Ook staat er een frisse westenwind. De zon komt in de middag minder vaak door dan op vrijdag en zaterdag. In de avond verdwijnen de buien en wordt het waarschijnlijk droog. Maandagochtend is het zo goed als droog en schijnt de zon regelmatig. De ochtend is het beste moment om in te pakken omdat het in de middag misschien weer gaat regenen.”

Pinkpop 2018

Pinkpop 2017 | Foto: Bart Heemskerk

Dit jaar vindt Pinkpop plaats van 15 t/m 17 juni in Landgraaf. Het festival viert dit jaar zijn 49e editie. Bovenaan het affiche prijken headliners Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars. Ook zullen Snow Patrol, Jessie J en Bløf een optreden geven. Tickets voor het hele weekend kosten dit jaar € 220,- (excl. servicekosten). Voor een dag betaal je € 100,-. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival, en ook de festivalpagina van Festileaks.