John Maus cancelt Pukkelpop en Dekmantel 2018 door overlijden broer

John Maus heeft alle geplande shows geannuleerd. Zijn platenlabel Ribbon Music laat weten dat zijn jongere broer onverwacht is overleden. Daardoor gaan onder andere de shows op Pukkelpop en Dekmantel niet door.

De 30-jarige broer van John, Joe Maus, maakte onderdeel uit van zijn broer’s band. In een verklaring is bekend gemaakt dat hij afgelopen zaterdag onverwacht om het leven is gekomen. Op dat moment waren de Amerikanen op tour in Letland. In het nieuwsbericht wordt niet over de doodsoorzaak gesproken. Eerder deze zomer was John Maus nog wel op Best Kept Secret te zien.

John Maus


John Maus is een Amerikaanse muzikant en voormalig professor filosofie. Samen met zijn band maakt hij synthpop en staat hij bekend om zijn manische optredens. Het eerste officiële wapenfeit kwam in 2006 met het album Songs. Het meest recente werk kwam in april van dit jaar uit met vijfde studioalbum Addendum. Deze zomer stond er een uitgebreide Europese tour gepland, waaronder optredens op Best Kept Secret, Dekmantel en Pukkelpop. Deze laatste twee zijn dus om trieste omstandigheden helaas geannuleerd.

Pukkelpop 2018

Pukkelpop is een festival dat gehouden wordt in Kiewit, nabij Hasselt in België. De 33e editie van het festival vindt deze zomer plaats van 15 tot en met 18 augustus. Het Belgische festival kent maar liefst 10 podia, waar ieder jaar zo’n 200 artiesten optreden. Van metal en rock tot pop en house, je ziet het allemaal. Grote namen, waaronder Editors (2017), LCD Soundsystem (2016) en Queens of the Stone Age (2014), hebben al de eer gehad om op het festival op te treden. Kendrick Lamar en Arcade Fire worden dus deze zomer aan dat rijtje toegevoegd. Meer informatie over het festival en tickets? Ga dan naar de website.

 

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen